Flere nyheder

 
Litteratur
Dolcissimo

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dolcissimo
Lør. 19. jun. 2004

"Dolcissimo - søde italienske fristelser" er titlen på en uforskammet lækker lille kogebog, der bestemt ikke er velegnet til slankekure. Til gengæld er den med sine tunge kager, lette is og vanvittige småkager mere end velegnet til alt fra overdådige gæstedesserter til lidt lukseriøs hverdagshygge.

Maxine Clark, der efterhånden har udgivet et hav af kogebøger, har specialiseret sig i italienske retter, og når man ser, hvad det italienske køkken har at byde på, bare af desserter, kan det ikke undre nogen. Bogen påstår selv, at opskrifterne er lettilgængelige, men det varierer nu i høj grad fra opskrift til opskrift. De meget lækre små Lady Fingers er overraskende nemme i forhold til, hvor godt de både smager og ser ud. Bombolini med citroncreme derimod kræver både frituregryde og adskillige timer, så det vil ikke være tit, man følger opfordringen og spiser dem ved morgenbordet.

Bogen er inddelt i 6 afsnit med Frugtdesserter, Kolde lækkerier, Tærter, Småkager, Kager og Søde småtterier, og som overskrifterne lover, kommer man virkeligt vidt omkring i dessert-repertoiret. Der er en massiv chokoladekage til en vintereftermiddag og Ferskner og hindbær i mousserende vin, der er helt vidunderlige her i sommersolen. Først og fremmest er opskrifterne naturligvis temmeligt forskellige fra de gængse desserter herhjemme, og de heldige gæster vil bestemt være behørigt imponerede over at få stillet en sådan himmerigsmundfuld foran næsen.

Dolcissimo er desuden fyldt med Jean Cazals fantastiske billeder, der virkelig giver en lyst til at smage retterne. Opstillingen er enkel, og serveringen moderne: den hjemmelavede Is af cantaloupmelon serveres i snapseglas; mens Mandelmælk-granitaen med amaretto glinser i en gennemsigtig kaffekop.

Jeg synes, Dolcissimo står til fem kokkehuer (ud af fem). Først og fremmest fordi retterne holder, hvad de lover - man bliver bestemt ikke skuffet. Sværhedsgraden er lidt svingende; men det fremgår af opskrifterne. Især er jeg glad for bogens meget afvekslende og forskelligartede desserter, der passer til enhver lejlighed og humør. En lille perle, der virkelig får tænderne til at løbe i vand, også før man får afprøvet opskrifterne!

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Maxine Clark: Dolcissimo
Aschehoug Forlag
Sider: 64
Udgivelsesdato: 10.06.2004
ISBN: 87-11-26265-6