Flere nyheder

 
Litteratur
Den store rumpizza

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Den store rumpizza
Tor. 17. jun. 2004

"Den store rumpizza" er en lidt besynderlig omend ganske sjov lille børnebog af Mikkeline W. Gudmand-Høyer, der først og fremmest brillerer med sine fantasifulde tegninger.

Den store rumpizza handler om drengen Carl, der mangler sine ben og derfor sidder i kørestol. Det er han nu ikke specielt ked af, for han kan lidt af hvert med sin kørestol, der faktisk snarere er en racerstol. Det svære tema omkring handikappede børn og manglende lemmer bliver håndteret med en naturlighed og selvforståelighed, der er forfriskende. Der indbydes ikke til medlidenhed og stagnation, tværtimod fremhæves de muligheder, der stadig er eller måske endda opstår i stedet.

Carl er lidt af en drømmer, og derfor forestiller han sig pludselig, at nogle små, grønne rumvæsner har brug for hans hjælp til at skære i den gigantiske rumpizza. Men den onde Bahama Bandit har andre planer, så han saboterer Carls pizzaskæring!

Selvom Den store rumpizza griber fat i nogle alvorlige emner, er den først og fremmest henvendt til de mindre børn. Der er ikke meget tekst, så den vil være velegnet til børn, der netop har lært at læse.

Det er dog især billederne, som Mikkeline W. Gudmand-Høyer også selv har stået for, der fænger. Til tider næsten surrealistiske, er de fyldt med farver og fantasi, der fremmaner en fantastisk drømmeverden.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Mikkeline W. Gudmand-Høyer: Den store rumpizza
Aschehoug Forlag
Sider: 35
Udgivelsesdato: 10.06.2004
ISBN: 87-11-22140-2