Flere nyheder

 
Litteratur
Blive & være kærester

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Blive & være kærester
Tir. 22. jun. 2004

"Blive kærester" af Thomas Halling handler om 11-årige Jeppe, som er blevet forelsket for allerførste gang. Han er meget usikker på, hvad han skal gøre, for at gøre den nye pige Ellen interesseret i at være kærester med ham.

Jeppe finder på at han vil prøve at gøre klassens populære dreng til grin, så Ellen vil synes at Jeppe er en rigtig sej fyr, som hun gerne vil være kærester med. Han prøver også at kaste hårde snebolde efter nogle klassekammerater, så Ellen kan se, hvor dygtig han er til at kaste. I det hele taget gør han alt, hvad han kan for at imponere hende, men hver gang går noget galt for ham og han bliver mere og mere skidt tilpas over situationen.

Blive kærester er skrevet til børn mellem 7 og 12 år og kan bruges som hjælp for børn som er blevet forelskede, men ikke rigtig ved hvordan man bliver kærester. Bogen kan naturligvis også bare læses som en god fortælling.

Thomas Halling: Blive kærester
Forlag: Sesam
Sider: 48
Udgivelsesdato: 30.04.2004
ISBN: 87-11-22090-2

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

"Være kærester" er fortsættelsen til "Blive kærester" af samme forfatter. Jeppe på 11 år blev i første bog endelig kærester med Ellen, den nye pige i hans klasse. Alting er godt, men også uvirkeligt, men hvordan gebærder man sig egentlig når man er kærester i femte klasse, det er jo både dejligt og flovt på en gang.

Jeppe er meget glad for Ellen men vil helst ikke have, at der er andre, der ved, at de er kærester, og det forårsager en del problemer mellem ham og Ellen. Når man er kærester skal drengen jo også invitere pigen ud og det får Jeppe endelig taget sig sammen til at gøre. Han og Ellen skal først på burgerbar og derefter i biografen. Mens de sidder på burgerbaren kommer nogle af deres klassekammerater ind og ser dem, hvilket Ellen håndterer i stiv arm, mens Jeppe bliver meget rød i hovedet. I biografen er det svært at vide, om han skal holde Ellen i hånden eller lægge armen om skulderen på hende og han får helt ondt i maven over at overveje hvad han skal gøre.

Bogen er skrevet for børn mellem 7 og 12 år og udover at være en god fortælling kan bogen måske også hjælpe børn i denne aldersgruppe til at føle sig mindre forkerte ved at have kærester.

Thomas Halling: Være kærester
Forlag: Sesam
Sideantal: 54 sider
Udgivelsesdato: 30.04.2004
ISBN: 87-11-22091-0

Køb eller bestil bogen hos bog&idé