Flere nyheder

 
Litteratur
Gud har en drøm

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Gud har en drøm
Man. 28. jun. 2004

"Gud har en drøm" af Desmond Tutu er en bog, der hovedsagligt er stilet til troende eller religiøst interesserede mennesker. Desmond Tutu påstår, at Gud har en drøm om, at vi mennesker skal fremelske kærlighed, tilgivelse og ydmyghed i stedet for had og fjendskab. Som ateist kan det måske være svært at kapere Desmond Tutus postulater, men derfor kan han alligevel godt have nogle budskaber, der er værd at læse om.

Desmond Tutu inkluderer mange glædelige budskaber i sin bog, blandt andet at Gud elsker os lige meget hvad. Man skal altså ikke gøre sig fortjent til Guds kærlighed, ligesom ens forældre også elsker en uanset hvad, man har lavet. Når Gud elsker alle, elsker han også de fjender, man måtte have. Gud ser ind i vores sind og forstår, hvorfor menneskerne opfører sig grimt og tilgiver dem. På samme måde gjorde man i Sydamerika op med de mennesker, der havde tortureret og slået folk ihjel under apartheidstyret i Sydamerika, ved at de skulle fortælle, hvad de havde gjort, hvorefter de blev tilgivet..

Der er en lille passage i bogen, hvor Desmond Tutu begynde at diskutere, om indholdet af bibelen skal forstås bogstaveligt som noget, Gud har sagt, eller som noget datidens befolkning har opfattet. Det er ikke særligt tydeligt skrevet, og det er en skam, for det kunne være blevet til en rigtig spændende diskussion.

Formålet med Gud har en drøm er at få folk til at indse, at de alle er en del af en stor familie og man bør behandle sine familiemedlemmer godt. Palæstinensere, Israelere, rige, fattige, sorte og hvide, det ydre betyder intet, for vi er alle brødre og søstre, og man bør sørge for sine familiemedlemmer,for ved at gøre det, sørger man også for Gud. I slutningen af bogen er opført en lang række forskellige humanitære foreninger, man gerne skulle have fået lyst til at støtte efter at have læst bogen færdig.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Desmond Tutu: Gud har en drøm
Forlag: Aschehoug
Sideantal: 136 sider
Udgivelsesdato: 07.06.2004
ISBN: 87-11-26069-6