Flere nyheder

 
Litteratur
Verdens lande og flag

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Verdens lande og flag
Man. 5. jul. 2004
Gyldendal har lavet et udtræk med alverdens lande fra databasen til Gyldendals leksikon. Det er er der kommet en fin lille håndbog ud af. Den kan bruges til at lynhurtigt få et meget overordnet overblik over et land og dets historie, men ikke så meget mere. Dertil er artiklerne for korte.

For hvert af verdens 191 lande er der en kort artikel af vekslende længde der præsenterer landets geografi, nuværende politiske, økonomiske og sociale forhold, samt et meget overfladisk rids af landets historie. Desuden er der for hvert land opgivet nogle få trivielle oplysninger om flag, statsform, areal, indbyggerantal hovedstad og møntenhed. Dette kan ofte være fuldt dækkende hvis man i avisen eller nyheder hører om et mere eller mindre ukendt land og gerne vil kende lidt mere til dette land. Artiklernes længde afhænger af landets betydning for Danmark. Der er således en meget længere artikel om Sverige end Djibouti, så de fleste kan lære noget nyt om alle lande.

Håndbogen kan også snildt bruges til hyggelæsning, hvis man vil have lidt mere overblik over de lande, der findes, eller naturligvis som gave til et barn, der skal begynde at lære om alverdens lande. Ulempen ved en håndbog er jo, at den bliver forældet. Det er dog kun få lande der er omtalt med vægt på deres nuværende politiske situation, så denne bog kan sandsynligvis uden problemer hives ned fra reolen om 10 år og bruges til at slå et land op. Den skal også konkurrere mod Internettet hvor der findes et væld af databaser med langt mere detaljerede og opdaterede oplysninger, men indtil videre er det stadig lettere at have et lille opslagværk i reolen hvis man hurtigt skal sætte sig ind i et lands forhold.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Hans Folke: Verden lande og flag
Gyldendals Forlag
Sider: 152
Udgivelsesdato: 05.07.2004