Flere nyheder

 
Litteratur
Wienerringen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Wienerringen
Tor. 15. jul. 2004

"Wienerringen" af Jens Henrik Jensen er en godt gennemarbejdet spændingsroman, skrevet i stil med et filmmanuskript, med flere parallelle handlingsforløb i begyndelsen af romanen, som godt kan gøre det lidt svært for læseren at komme ind i historien. Det er dog umagen værd at hænge på, for efter nogen tid fortsætter handlingen kun i et spor, og det gør det noget lettere at følge med i handlingen, og samtidig optrappes spændingen til det noget nær uudholdelige.

Wienerringen er et internationalt drama, som involverer flere lande i Europa. Den tyske efterretningstjeneste arbejder med at infiltrere nynazistiske organisationer, men samtidig kommer nogle af de tyske agenter på sporet af den hemmelige nazistiske organisation Wienerringen, som viser sig at involvere folk med meget højtstående stillinger i både Tyskland og andre europæiske lande. Medlemmerne af Wienerringen gemmer sig bag både dæknavne og forklædninger, og ingen ved præcist, hvem de andre medlemmer af organisationen er.

Persongalleriet i begyndelsen af bogen hjælper læseren til lettere at kunne holde styr på de mange personer som nævnes i bogen, desuden ville man ikke uden persongalleriet få at vide at Erich Hirschmann, Tysklands indenrigsminister også er medlem af Wienerringen og man kan undrer sig over at det på ingen måde kommer til udtryk i romanen.

Med i handlingen er en dykning på en gammel tysk ubåd, og her har forfatteren virkelig gjort sig forarbejde godt, idet alle fagudtryk og forholdsregler, som skal holdes under et dyk er forklaret korrekt og overholdes fuldstændigt.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Jens Henrik Jensen: Wienerringen
Forlag: Borgen
Sider: 261
Udgivelsesdato: 30.06.2004
ISBN: 87-21-02336-0