Flere nyheder

 
Litteratur
Gys og gru

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Gys og gru
Man. 26. jul. 2004

Eva Lundberg og Daniela Villa har samlet en række gyserhistorier og tips til at forskrække de nærmeste omgivelser i bogen "Gys og gru. Ækle historier og klamme spøgelsestips". Efterhånden som Halloween-festerne bliver mere og mere udbredt herhjemme vil den sikkert blive ganske uundværlig som skræmme-guide.

Gys og gru indeholder en lang række spøgelses- og gyserhistorier af forskellige forfattere. Der er omskrivninger af klassikere, som Oscar Wildes Picture of Dorian Gray, med en mere moderne tone, der gør den mere tilgængelig for de unge. Der er forskellige folkesagn og selvfølgelig også selvstændige fortællinger. Der er endda en enkelt Astrid Lindgen-fortælling, der virkelig fremmaner den rigtige spøgelsesstemning. Filippa Widlund har illustreret bogen med en række af vidt forskellige tegninger, der passer til de enkelte tegningers stil.

Der er dog også andet end blot historier, der kan sørge for at skabe en uhyggelig stemning. Man skal nok ikke forvente, at de alle virker lige godt, men der er dog ganske opfindsomme påfund imellem. Bl.a. er der en række opskrifter til en halloween-fest, så man kan servere edderkopper og afhuggede fingre, forklædt som mumie. Der er også gode forslag til practical jokes, som ikke kræver al for megen forberedelse.

Alt i alt er Gys og gru en morsom bog for de 10-14-årige. Den er ikke alt for uhyggelig, men har til gengæld en vis portion uselvhøjtidelig humor. Den holder sig til et snævert repertoire af hekse, spøgelser og døden, men kunne måske godt have brugt et par gedigne monstre indimellem. Ganske fornøjelig.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Eva Lundberg og Daniela Villa: Gys og gru. Ækle historier og klamme spøgelsestips
Forlag: Sesam
Sider: 173
Udgivelsesdato: 18.06.2004
ISBN: 87-11-22194-1