Flere nyheder

 
Litteratur
Et hav af ulykker

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Et hav af ulykker
Ons. 11. aug. 2004

"En ulykke kommer sjældent alene" er titlen på Lemony Snickets børnebogsserie om de yderst uheldige søskende Violet (14 år), Klaus (10 år) og Sunny Baudelaire (ca. 1 år). Deres forældre dør tragisk i en brand, men det er kun startskuddet til en lang række fortrædeligheder, som børnene kun med nød og næppe redder sig ud af.

"Kære læser. Jeg er ked af at sige det, men den bog, du holder i hånden, er særdeles ubehagelig. Det er den sørgelige historie om tre meget uhelidge søskende. For selvom de tre Baudelaire-børn er både kloge og charmerende, er deres liv fyldt med elendighd og smerte."

Sådan advarer forfatteren Lemony Snicket på bagsiden af bogen. Men selvom børnene kommer ud for mange grumme begivenheder og støder på mange ondskabsfulde folk, skal man ikke lade sig skræmmer af advarslerne. Snicket lægger hele tiden et tragisk og melodramatisk slør over handlingen, således at det næsten er lige så ubærligt at få kold havregrød, som at forældrene er døde. Bøgerne er både sjove, spændende og meget velskrevede - og så forklarer Snicket de ord, der måske er lidt svære.

Den onde greve
Serien indledes med fortællingen om "Den onde greve", som er den slægtning, børnene bliver placeret hos, da de er blevet forældreløse. Grev Olaf drømmer ikke om at trøste dem, men sætter dem til at arbejde, mens han spekulerer på, hvordan han kan få fat i deres penge - for hr. og fru Baudelaire var særdeles velhavende! Børnene må udnytte alle deres ressourcer for at slippe ud af grev Olafs kløer - heldigvis er Violet en rigtig Ole Opfinder, og læsehesten Klaus har altid gode ideer. Sunny er kun et spædbarn, men hun har skarpe tænder, som hun elsker at bruge.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Lemony Snicket: Den onde greve
Forlag: Sesam
Sider: 147
Udgivelsesdato: 02.08.2004
ISBN: 87-11-22198-4

Slangeværelset
Hr. Poe, børnenes værge, er nu nødt til at finde et ny sted, børnene kan bo, og derfor sender han dem til onkel Monty, der lever af at studere slanger og netop har opdaget en ny slangeart: Den Dødbringende Dræberdæmon, der selvfølgelig undslipper sit bur. Men det er langtfra det værste. Snart bliver børnene indhentet af en person, de havde håbet aldrig at møde igen. De voksne har det desværre med ikke at tage børnenes advarsler alvorligt, og det får katastrofale følger i andet bind, Slangeværelset.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Lemony Snicket: Slangeværelset
Forlag: Sesam
Sider: 172
Udgivelsesdato: 02.08.2004
ISBN: 87-11-22199-2

Tårepersersøen
Denne gang skal Violet, Klaus og Sunny bo hos tante Josephine, som er sød og rar men forfærdeligt bange for alting - bortset fra den ene person, hun virkelig burde være bange for. Alt imens hun serverer kold agurskesuppe (hun tør ikke tænde for ovnen) for de forfrosne børn, sniger en skrækkelig skurk sig ind på dem. Og så er der jo selve Tårepersersøen, man ikke skal vove sig ud på, hvis man har spist, for den er fuld af skrupsultne, livsfarlige igler.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Lemony Snicket: Tårepersersøen
Forlag: Sesam
Sider: 182
Udgivelsesdato: 02.08.2004
ISBN: 87-11-22201-8

Savværket i Sorgenfuld
Fjerde bind hedder Savværket i Sorgenfuld, og her har børnene det værre end nogensinde, da de bliver sat til at arbejde på et savværk. Der er fyldt med farlige maskiner, og nogen er ude på at gøre det hele endnu mere farligt. I byens optiker støder de på det øje, som grev Olaf havde tattoveret på anklen, og snart begynder børnene at se den frygtelige greve alle vegne.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Lemony Snicket: Savværket i Sorgenfuld
Forlag: Sesam
Sider: 147
Udgivelsesdato: 02.08.2004
ISBN:

De første 3 bind er ved at blive filmatiseret som én film med Jim Carrey som den onde Grev Olaf og Meryl Streep som tante Josephine. Filmen forventes at have premiere i Danmark sidst i januar 2005. Læs mere her! Du kan også se mere om de uheldige børn på siden http://www.lemonysnicket.com/.