Flere nyheder

 
Litteratur
Tænk hvis det var dig

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Tænk hvis det var dig
Man. 16. aug. 2004

"Tænk hvis det var dig" er 21 hjerteskærende fortællinger om personlige oplevelser med mobning, som burde være obligatorisk læsning for alle, som har med børn i skolealderen at gøre. Børn er gode til at skjule at de har det dårligt, fordi de tager ansvaret på dem selv og skammer sig over at blive mobbet, samtidig med at de synes det er synd for forældrene, hvis de får det at vide.

Mens man læser bogen kan man ikke undgå at blive rystet over, hvor onde børn kan være mod hinanden, og hvor stor skade mobning gør på ofrene. Alle mobbeofrene er mærkede for livet og alle har oplevelser af svigt fra de voksne, som slog det hen, så den anden vej eller mente det var ofrets egen skyld.

I mange tilfælde påstod lærer og inspektører på skolerne, at der ikke var mobning på deres skoler, og blev der endelig gjort noget for at stoppe mobningen, blev der ikke gjort nok, og der blev ikke fulgt op på tiltagene, hvorfor mobningen måske stoppede et par dage, hvorefter det gik løs igen. Stort set alle ofrene har oplevet at tingene blev bedre, efter de enten skiftede lærer og fik en, der tog problemerne alvorligt, eller skiftede skole til et sted, hvor der var handling bag ordene "Vi tolererer ikke mobning her"

Forhåbentlig kan de 21 anonyme mennesker, som er stået frem for at fortælle deres historier, være med til at åbne øjnene på forældre og lærere og give dem en forståelse for, at mobning skal og kan stoppes i skolen. De skal holde øje med om drillerierne i klassen eskalerer, og om nogle af børnene begynder at udvise tegn på at de bliver mobbede. Når man har ansvaret for et barn, er det den voksnes pligt at sørge for, at barnet har det godt og ikke lider overlast. Mobning kan ikke ties væk, der skal gøres noget og det skal gøres nu inden flere bliver mærkede for livet.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Charlotte Strandgaard: Tænk hvis det var dig
Forlag: Borgen
Sider: 253
Udgivelsesdato: 12.08.2004
ISBN: 87-21-02292-5