Flere nyheder

 
Litteratur
Pirater i sigte

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Pirater i sigte
Tir. 17. aug. 2004

"Pirater i sigte" af Celia Rees er en spændende bog om pigen Nancy Kingston, de hændelser der formede hendes liv, samt hvordan det gik til, at hun blev pirat. Historien er opdigtet, men skrevet som om den var en sand fortælling, nedskrevet af Nancy Kingston til brug for forfatteren Daniel Defoe til brug i hans bog: "A general history of the robberies and murders of the most notorious pyrates".

Nancy Kingston vokser op i et velhavende hjem. Hendes mor er død og faderen er en købmand som tjener penge på slavehandel, transport at sukker, rom, etc. Nancy har tre brødre, som ikke regner hende for noget, da hun både er mindreårig og pige.

Faderen gifter sig på et tidspunkt igen, og Nancys mor sætter sig for at gøre Nancy til en ordentlig dame, så hun kan blive godt gift - den eneste fremtidsudsigt en velhavende pige havde på det tidspunkt. Nancy har for længe siden bestemt sig for, at hun vil giftes med sin barndomsven William, som er søn af en sømand og en værtshusejerske, så det kan der overhovedet ikke blive tale om ifølge Nancys familie.

I en storm mister faderen alle sine skibe og hele sin formue og dør kort efter. Sønnerne holder hemmelige møder med mærkeligt udseende mennesker, men Nancy bliver ikke inviteret med da hun jo både er mindreårig og pige! Hun får kort efter at vide, at hun skal med den ene af brødrene til Jamaica og bo på den plantage, faderen havde der, og hun tager af sted uden at vide, at hendes liv er ved at ændre sig radikalt.

Nancy oplever venskab, forræderi, rædsel og skam i sit nye liv på Jamaica; men det er alt sammen noget læserne kan glæde sig til når de begynder på "Pirater i sigte".

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Celia Rees: Pirater i sigte
Forlag: Sesam
Sider: 300
Udgivelsesdato: 18.02.2004
ISBN: 87-11-22085-6