Flere nyheder

 
Teater
Ny Teatersæson

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ny Teatersæson
Fre. 20. aug. 2004

Så er den nye teatersæson gået i gang, og især på det Kongelige Teater vrimler det med spændende stykker i de kommende måneder. Men man skal heller ikke overse byens små teatre, der på trods af de ofte begrænsede midler har sammensat et spændende program for både store og små. Her kommer en lille præsentation af de mest lovende forestillinger:

Kalejdoskop har indledt sæsonen med kærlighedstragedien Løgnerne, om Rebecca, der hjemvendt fra kostskole viser onklen og sine tre fætre, hvad deres liv også kunne være. Herefter følger den meget lovene "tragiske soapkomedie", De Ubekendte med bl.a. Anders W. Berthelsen og Ditte Gråbøl. Med Trine Dyrholm i rollen som Frøken Julie tager man fat i Strindbergs klassiker, som man bestemt kan glæde sig til; men der kommer også Mit Århundrede, baseret løst på Günter Grass, og HC Andersens Lille Havfrue, foruden de mere eksperimenterende stykker som den absurde gyser Barnet i papkassen eller Deadline.

På det Kongelige Teater kan man se frem til mange litterære klassikere. Der indledes med Kongsemnerne af Ibsen, og herefter følger et stykke om en af de største Ibsen-figurer, Nora. Af danske sværvægtere kommer både H.C.Andersen på banen med den mindre kendte Peberrods Suppe og fyldt Kaalhoved, Dagens Helte og Nattens Ofre af Kaj Munk samt oplæsninger af Herman Bangs Stuk. Sabina Spielrein, hvis liv netop igen er biografaktuel, bliver sat op som teater med altid dejlige Helle Fagralid i hovedrollen. Der er selvfølgelig også plads til klassikere, som Schillers Røverne og P.A.C. de Beumarchais Figaros Bryllup.

Er man til de store klassikere kan man se En skærsommernatsdrøm eller (Mungo Parks) Trold kan tæmmes Folketeatret, der også iscenesætter Jan Guillou's Ondskaben. Rialto Teatret opsætter Cecilia (Hosekræmmeren) efter St.St. Blicher og byder desuden på en moderne fortolkning af det antikke græske drama Elektra. Euripides' Medea bliver udsat for en tredimensionel totalteaterinstallation i Gladsaxe Teater. En mere moderne gyser opsætter Teatret ved Sorte Hest med Strindbergs Pelikanen om Elise, der har udsultet sine børn og nægtet dem både føde og kærlighed.

Hvis man foretrækker reality-shows, bør man måske opsøge Teatret bag Kroen til forestillingen Mord dig godt, succes-hungrende kandidater kæmpe for den store kærlighed og lidt kontanter. Til slut skal publikum afkrydse på en stemmesedel, hvem de tror, der er morderen. Aveny-T indleder med Himlen, hvor en far og hans datter efter mange års adskillelse er nødt til at få "renset ud" - salen er en retssal med publikum som jury. På FÅR302 tager Kære Gud, lad mig ikke dø på et lokum publikum med på en rejse gennem 60'erne, 70'erne og 80'erne, mens vi følger den synske Kurt og hans vennerJørgen og Michael.

Der er også masser af gode stykker for børn Anemone Teatret har valgt at sætte Cirkeline i eventyrland op for de 3-9-årige, efterfulgt af folkeeventyret Rapunzel for de 5-12-årige. Der er mere eventyr på Folketeatret, der viser Snehvide Og De Syv Små Dværge. Og Teatret bag Kroen viser de to elskede børneklassikere Peter Plys og Karius og Baktus.

Dette er kun en lille smagsprøve. Danmark er fuld af spændende teaterstykker, der skal ses. KultuNaut ønsker god fornøjelse!