Flere nyheder

 
Teater
Play - den nye scene

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Play - den nye scene
Man. 30. aug. 2004

Play er navnet på en ny kombineret musik- og teaterscene på Islands Brygge, København, der officielt åbnede for publikum, fredag den 27. august 2004. Det består af en café, og en meget intim teatersal med plads til ca. 50 tilskuere. Formålet er at nogle af de mange ukendte talenter kan få en chance for at blive set og hørt, samtidigt med at der også skal være plads til de store og garvede kunstnere.

Teaterscenen
Den oprindelige ide med Play var at skabe et nyt teater, og teaterstykker fylder da også stadig godt på scenen. Der vil fortinsvis blive opført forestillinger, der endnu ikke har været spillet herhjemme, dvs. ny dansk dramatik og nyoversat udenlandsk dramatik, både for børn og voksne. Det første stykke hedder Kattejomfruen, og er et eventyr for børn fra 7 år. Det er skrevet af norske Cecilie Løveid, og handler om pigen Clara Serena, der kommer til at bo hos sin onde tante og troldkvinde Vinike.

Se spilletider for Kattejomfruen.

Musik med mere
Resten af tiden er der planlagt forskellige koncerter, men også andre arrangementer finder plads til Play, såsom stand-up, DJ's, oplæsninger, lyrik-arrangementer, monolog-aftener, readings og meget mere. Programmet er endnu ikke helt færdigt, men kan ses på hjemmesiden i løbet af den kommende tid.

Der er desuden en skuespilskole for børn og unge mellem 8 og 18, kaldet DBY (læs: debut). Der undervises bl.a. i grundlæggende skuespil-teknik, stemmedannelse og fysisk bevidsthed.

Alt i alt virker Play som et meget lovende projekt, og man kan kun ønske dem held og lykke med det!

Fotos: BS Fotostudie