Flere nyheder

 
Litteratur
Sandwich

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sandwich
Man. 6. sep. 2004

Hvornår har du sidst lavet dig en rigtig god sandwich? Glem alt om en forkogt dåseskinke og en slatten osteskive og kast dig ud i sandwichverdenens mysterier med Liselotte Forslin og Jonas Larssons lille bog, der slet og ret hedder "Sandwich". Der er både alle de klassiske og en række bedårende overraskelser.

Sandwich indledes med alle de klassiske, amerikanske sandwich såsom BLT (bacon lettuce tomato), PBJ (peanut butter jelly-sandwich - med hjemmelavet jordnøddesmør!) eller Clubsandwich. Stilen er allerede pejlet ind på trendy cafémad, og det forstærkes efterhånden som man i stigende grad støder på mozarello, pesto og balsamicomarinerede tomater. Der er ikke noget at udsætte på disse opskrifter, udover at de fleste, velsmagende som de er, nok ikke repræsenterer så meget nyt - vegetarsandwichene dog undtaget.

Så er der mere spænding ved de varme sandwich, hvor allerede titlerne får tænderne til at løbe i vand: Lammeburger med ajvaryoghurt eller Grillet landbrød med smørstegte pærer og blåskimmelost. Der er også to morsomme ideer til morgenmad: French toast med banan og ahornsirup til en herlig, doven søndag eller en Stegt oste- og skinke sandwich til tømmermændene.

Et alt for kort afsnit er viet til "Cocktailsnitter" - kun fem opskrifter er det blevet til, selvom de små tapas-hapser måske er bogens største force. Crostini med parmaskinke, figen og honning eller Snitter med pecorino, chutney og smørstegte valnødder er himmelske, og hvem elsker ikke at få lov til at spise småbidder med fingrene? De fem opskrifter er nok til en lille gæstekreds, og skal der mere på bordet, kan man jo også lade sig inspirere af resten af bogens opskrifter. Der er også forslag til forskelligt slags tilbehør og drikkevarer, så det eneste, der mangler, er gæsterne.

Anders Bergersen har stået for fotografierne, der formår at både brød og bacon til at se sprødt ud. Der er zoomet helt ind på de forskellige sandwich, så man virkelig kan se dem, og ikke bare bliver præsenteret for et stemningsbillede. Desværre er der et billede pr. dobbeltside, ikke pr. opskrift, men de billeder, der er, indbyder klart til den relativt nemme madlavning. Et sikkert hit til frokoster, udflugter og skovture.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Liselotte Forslin og Jonas Larsson: Sandwich
Forlag: Aschehoug
Sider:67
Udgivelsesdato: 09.08.2004
ISBN: 87-11-26092-0