Flere nyheder

 
Litteratur
Pendragon

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Pendragon
Man. 6. sep. 2004

Begynd på denne bog en dag hvor du har tid til at læse den, for den er ganske enkelt ikke til at slippe igen! "Pendragon - Dødens købmand" hører til fantacy litteraturen og er et godt udtænkt værk om parallelverdener, som det er muligt for enkelte personer at rejse frem og tilbage imellem.

Bobby er tilsyneladende en helt almindelig 14-årig dreng, med to forældre, en søster og en hund. Derudover har han en bedsteven, som hedder Mark, og den dag, hans verden bryder sammen, har han også lige fået en dejlig kæreste som hedder Courtney. Bobby er på vej til en meget vigtig Basketballkamp da Courtney kommer på besøg og kysser ham, midt i kysset kommer Bobbys onkel Press ind ad døren og beder ham om at følge med fordi han skal hjælpe nogle mennesker. Bobby følger nødtvunget med, fordi det virker meget vigtigt for onkelen, men herefter finder han pludselig sig selv i en skudduel med Saint Dane, som forsøger at forhindre dem i at rejse til Denduron en parallelverden i en anden tid og et andet rum, end Jord 2, som Bobby finder ud af at hans verden bliver kaldt. Bobby og onkel Press er blevet rejsende i universet og Bobby skal først til at lære, hvad det betyder.

På Denduron forventes det at Bobby skal lede en revolution og befri det folk, der hedder Milagoer fra det slaveri, som folket Bedoowanerne har holdt dem i gennem århundreder. Bobby kan ikke lige se hvad han kan bidrage med i den forbindelse, og det kan krigerpigen Loor heller ikke.

Det viser sig at De rejsende besøger steder, som står over for at blive kastet ud i situationer som kan ende i kaos eller harmoni. Således balancerer Dendurons skæbne på en knivsæg, hvor Saint Dane forsøger at skubbe mod kaos, og de rejsende ønsker harmoni. Hvilken side der vinder skal ikke afsløres her, men der er spænding til sidste side.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

D.J. MacHale: Pendragon - Dødens købmand
Forlag: Gyldendal
Sider: 384
Udgivelsesdato: 06.08.2004
ISBN: 87-02-02092-0