Flere nyheder

 
Film
Shrek 2

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Shrek 2
Man. 6. sep. 2004

Den længe ventede opfølger til "Shrek" er kommet til de danske biografer, og den lægger sig fint i forlængelse af den første film med dens vanvittige humor og talrige referencer til alverdens eventyr og børnehistorier.

Som alle, der så den første film, ved, er Shrek og Fiona blevet lykkeligt gift, og det er nu på tide, at Shrek skal møde sine svigerforældre, kongen og dronningen af kongedømmet Far, Far Away. Desværre er Shrek ikke kongeparrets drøm af en svigersøn, og den gode Fegudmor er også meget utilfreds - det var nemlig meningen, at Fiona skulle giftes med hendes søn, Prince Charming. Pludselig står Shrek over for eventyrverdenens mest dødelige lejemorder, Den Bestøvlede Kat! Læg mærke til hans accent - det er Antonio Banderas, der lægger stemmen til den dødsensfarlige mis.

Shrek 2 står på ingen måde tilbage for etteren, hverken i humor eller spænding. For nok har Shrek vundet Fionas hånd og hjerte, men formår han at beholde hende? Heldigvis er der en Happily-ever-after-trylledrik, som Æsel heltemodigt prøvesmager for at blive forvandlet til en flot, hvid hingst. Men har Shrek lyst til at give afkald på det at være trold for at leve op til Fionas prinsessedrømme? Og kan han tage kampen op mod Den Bestøvlede Kat, fegudmoderens tryllestav og den utålelige drømmeprins?

Humoren er den samme som i etteren, og der er gravet mange nye eventyrfigurer op, samtidigt med at en del af figurerne går igen fra sidste gang. Desuden parodieres Hollywood og hele stjerne-ræset. Omdrejningspunktet er dog stadig Shrek og Fionas kærlighed, som for alvor må stå sin prøve. Fegudmoderen er et herligt indslag med sin aggressive markedsføring, beregnende bagtanker og skruppelløse afpresningsmetoder. Drømmeprinsen er en vattet og selvlækker morsdreng. Men det er især Den Bestøvlede Kat, der gør filmen helt fantastisk. Hurtig, farlig og med kæmpestore øjne charmerer han både Shrek og publikum - til Æsels store fortørnelse.

Shrek 2 er fabelagtig og næsten endnu mere morsom end etteren. Et lille tip: Lad være med at gå, så snart rulleteksterne begynder. Der er en grund til, at lyset ikke bliver tændt!

Se spilletider.