Flere nyheder

 
Litteratur
Moderskab - Lederskab

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Moderskab - Lederskab
Tor. 16. sep. 2004

Forfatternes mission med denne bog er at provokere forestillingerne om hvad godt moderskab er, vække til eftertanke samt give konstruktive forslag til, hvordan en mor kan forvalte sin magt og sit lederskab for sine børn. Dette er dog ikke fuldstændigt dækkende for bogens faktiske indhold.

Ud fra bogens titel forventer man som læser en bog om børneopdragelse, hvilket også er hvad forfatterne selv lægger op til, men som håndbog over opdragelsesmetoder skuffer bogen fælt, idet det faktisk kun er ca. 50 sider, der reelt handler om mor-barn relationen og opdragelse som sådan. Resten af bogen er nærmest en teoretisk gennemgang af betydningen af magt, forskellige måder at vise lederskab på samt at vælge at leve op til sit ansvar som leder.

Som læser får man således mere oplevelsen af at læse en selvhjælpsbog for kvinder, der er bange for at tage ansvar for sit eget liv, og som har tendens til at underspille sin egen betydning både arbejdsmæssigt og privat, fordi hun oplever det at have magt som noget negativt. Når kvinden ikke åbent påtager sig den magt, hun reelt har, men underspiller og lader som om andre også kan få lov at bestemme, selv om hun reelt er enebestemmende, opstår forvirring og frustration.

Hvis bogen skal dømmes efter dens værdi som opdragelseshåndbog, får den ikke særligt gode karakterer. Det er bestemt muligt at finde noget bedre i det store udvalg af bøger der findes på området. Dette gør dog ikke bogen værdiløs, idet man som kvinde og ikke mindst som kvinde i en lederrolle helt sikkert kan lære noget om sig selv og sin rolle.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Emilia van Hauen og Winnie Haarløv: Moderskab - Lederskab
Forlag: Aschehoug
Sider: 212
Udgivelsesdato: 31.08.2004
ISBN: 87-11-16681-9