Flere nyheder

 
Musik
Lars Frederiksen & Bastards

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lars Frederiksen & Bastards
Man. 20. sep. 2004

Det amerikanske punkband, "Lars Frederiksen & the Bastards", gav tirsdag aften på Loppen på Christianshavn en glimrende opvisning i, hvordan man på eklektisk vis, og med referencerne i orden, på én gang både kan holde sig ret så stringent til en genres grænser, og så alligevel udvide dens spillerum.

Fundamentet for dette amerikanske neopunk act kan især findes på den tidlige engelske punkscene, og blandt andre hos et af de mest markante navne her, The Clash. Akkurat som det også gør sig gældende for Lars Frederiksens musikalske udspring og faste base, det velrenommerede amerikanske punkband, Rancid.

Men der synes, at være mere "legestue" og plads til flere genremæssige tilførsler hos The Bastards.

Med en god portion punk, tilsat lidt hardcore, lidt metal og flere dele rocka/psychobilly - hvilket blandt andet afstedkom et covernummer af danske Necromantix - beværtede de særdeles entusiastiske og imødekommende amerikanere det imponerende talstærke publikum, med et medrivende og strømførende show. Lars Frederiksen fik virkelig vist et stort potentiale som showman og entertainer. Med en betragtelig professionalisme, holdt han sammen med sit tighte og nærværende band koncerten oppe i et næsten konstant højt gear.

Bedst fremstod materialet fra bandets første, og selvbetitlede, cd fra 2001, mens elementer fra deres nyeste udgivelse, Viking, fra dette år, ikke helt holdt samme klasse. Alene det, at behæfte sit musikalske udtryk med et vikingetema, burde være noget, der kun skulle kunne findes hos den mindre opfindsomme og mere latterlige del af metalscenen. Og titelnummeret fra samme cd, som bandet havde valgt at ligge til sidst i showet, skabte desværre en lidt ujævn udgang på en ellers rigtig god koncert.

En anden beskæmmende faktor var, at Lars Frederiksen nok prøvede at trække lidt for mange point hjem, på sine danske aner. Udmærket, at han er glad for sit periferiske tilhørsforhold til Danmark, men tillagt det håbløse vikinge islæt, fyldte disse ligegyldige udtryk lige en smule for meget.

Men disse par negativer kan ikke ændre ved, at koncerten var en særdeles god, ja, indimellem stærk oplevelse.

Photo: Eric O'Connell