Flere nyheder

 
Litteratur
Royal Flush

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Royal Flush
Ons. 29. sep. 2004

Når man læser "Royal Flush" af Lynda La Plante, kan man ikke lade være med at synes, at plottet virker lidt Olsenbandenagtigt, en anelse mere professionelt, måske, men ikke desto mindre er det ren Olsenbanden, underholdende, Obersten har en plan, osv. Historien kan til tider virke lidt langtrukkent, men da det store kup først går i gang, kommer der pludseligt skred i handlingen.

Edward de Jersey er en velhavende stutteriejer, som altid har drømt om at vinde det store Derby. Han har en kone, han elsker, og to døtre, men hans helt store kærlighed er hesten Royal Flush, som han sætter sin lid til ved Derbyet. En dag finder han ud af, at hans investeringsrådgiver har investeret alle hans penge i et IT-selskab, der er gået fallit. De Jersey står nu i begreb om at miste alt, hvad han ejer, ligesom to gamle venner som han har opfordret til også at investere i samme IT-virksomhed.

Ingen af de tre har lyst til at miste alt, og de Jersey beslutter derfor at genoplive sin kriminelle fortid og samle et team, som kan hjælpe med at udføre det mest dumdristige kup i Englands historie. Der er mange små detaljer, der skal passe sammen; Obersten har tænkt på det hele, og alt er timet og tilrettelagt til et kup så frækt og utænkeligt, at det vil pryde samtlige avisers forsider i dagevis. Det eneste spørgsmål er, om de Jersey i rollen som Obersten er blevet for gammel til arbejdet, og om det virkeligt er lykkes ham og hans venner at udtænke den perfekte plan, som ikke kan gå galt.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Lynda La Plante: Royal Flush
Forlag: Aschehoug
Sider: 480
Udgivelsesdato: 06.09.2004
ISBN: 87-15-10761-2