Flere nyheder

 
Litteratur
Dødens Lærling

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dødens Lærling
Tor. 21. okt. 2004

Med "Dødens Lærling" er vi atter tilbage på Terry Pratchetts forunderlige Diskverden. Denne gang følger vi den unge, klodsede bondesøn Mort, der ikke kan finde nogen lærlingeplads, indtil Døden kommer forbi og tilbyder ham at blive hans lærling.

Eftersom det er Skæbnen, der afgør, hvem der dør og hvornår, er Dødens arbejde slet ikke så vanskeligt. Det gælder blot om at hente den dødes sjæl på rette sted og til rette tid. Døden mener derfor nok at kunne tillade sig at holde en velfortjent ferie; men han burde måske have fortalt Mort om vigtigheden af, at folk dør til rette tid. For Mort kan ikke nænne at lade prinsesse Keli dø og dræber i stedet hendes snigmorder, og med et er virkeligheden bragt ud af balance.

Selvom Dødens Lærling er en del af Diskverden-serien, kan den sagtens læses alene - omend man i så tilfælde snyder sig selv for tre andre, morsomme oplevelser. Diskverdens opbygning og udformning spiller ikke så stor rolle, da vi det meste af tiden befinder os i Dødens rige, og det er derfor ikke nødvendigt med kendskab til Diskverden. At man støder på tidligere binds hovedpersoner som Vindekåbe er naturligvis meget morsomt for dem, der har læst de første bind.

Dødens Lærling er mindre action-packed men på ingen måde mindre spændende end de andre Diskverden-bøger. Det er da også hele virkeligheden, der står på spil, og ikke blot nogle enkelte liv. De overvejelser, Pratchett har gjort sig omkring liv/død, tid/virkelighed osv. er meget underholdende. Morts romance fylder meget, eftersom det er hans forelskelse i prinsesse Keli, der er skyld i det truende kaos; men kan Dødens Lærling gøre sig fortjent ti en prinsesse?

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Terry Pratchett: Dødens Lærling - Diskverden 4
Forlag: Borgen
Sider: 259
Udgivelsesdato: 11.10.2004
ISBN: 87-21-02187-2