Flere nyheder

 
Litteratur
Gyldendals Wokbog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Gyldendals Wokbog
Man. 18. okt. 2004

"Gyldendals wokbog" er en dejlig og inspirerende bog med masser af skønne opskrifter i alle mulige afskygninger. Der er simpelthen noget for alle temperamenter og smagsløg. Bogen er let at bruge, og det er endvidere inkluderet opskrifter på tilbehør og holdbarhed på disse, så man kan se om det kan betale sig at lave en større portion.

Ved praktisk brug har bogen en tendens til at smække sammen under brugen. Ved denne type opskrifter er det dog ikke så stort et problem, da opskifterne stort set kun er i brug, mens ingredienserne findes frem, herefter skal alt bare skæres i små stykker. Forfatteren slår et stort slag for at udføre skærearbejdet omhyggelig, og det er her den gode wokkok har muligheden for at skille sig ud. Efter skærearbejdet er udført, tager resten af madlavningen ikke så lang tid, og opskrifterne er ikke svære at følge. Til de fleste af opskrifterne er der tips der kan gøre tilberedningen lettere eller forslag til tilbehør, som der er opskrifter til bagerst i bogen.

Bogen er delt ind i afsnit efter type, men der er også et helt afsnit med wokmad, som kan laves på ingen tid til hjælp for enhver fortravlet familie, som ikke har meget tid til madlavning, men stadig gerne vil have noget sundt at spise. Herefter følger et afsnit med snacks og småretter, som man måske kan forsøge sig med i stedet for chips og slik ved en hyggeaften med vennerne.

Det eneste der kan hæve karakteren fra god til exceptionel for denne kogebog, ville være at forfatteren havde inkluderet et register over madvarer med en nøgle til opskrifterne. I dag hvor mange familier abonnerer på grøntsagskasser, ville det være en stor hjælp, at man kunne stå med en grøntsag i den ene hånd, finde den pågældende grøntsag i ingrediensregisteret og derefter finde de relevante opskrifter, hvor ingrediensen skal/kan bruges.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Steen Larsen: Gyldendals Wokbog
Forlag: Gyldendal
Sider: 150
Udgivelsesdato: 19.10.2004
ISBN:87-02-03083-7