Flere nyheder

 
Litteratur
Vinterhi

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vinterhi
Man. 18. okt. 2004

Bogen "Vinterhi" minder mest af alt om et tillæg til Alt for damerne eller Bo bedre. Det er meningen, at det skal være en inspirationsbog for folk, der gerne vil bringe hygge ind i hjemmene i vintermånederne, og hvem vil ikke det, men der er ingen vejledningerne med til, hvordan tingene på billederne skal laves. Det virker mere, som om der har siddet nogle professionelle mennesker og lavet nogle vildtflotte ting ud af nogle eksotiske materialer, de lige havde liggende, og så kan man beundre billederne, men der er ikke nogen fremgangsmåde til, hvordan man selv kan lave noget lignende, ikke en særlig detaljeret en i hvert tilfælde.

Lige som artiklerne i diverse kvinde- og livsstilsblade handler bogen om en masse ting man kan lave hvis man har masser af overskud, er vildt kreativ, og har huset fyldt med diverse stofrester, gamle sarier fra alle rejserne til østen, samt sten og strandskaller fra "overskuds"turen til stranden, hvor man lige fik samlet en masse materialer sammen til dekorationsbrug.

Bogen virker lidt som et slag i hovedet på de kvinder, der ikke har det påkrævede overskud og ikke har brugt sommeren på at samle ting ind, der kan bruges til dekorationer og hygge i vintermånederne, eller som har 10 tommelfingre og brug for en trin for trin vejledning for at kunne kreere noget, der bare ser lidt hæderligt ud.

Bogen er fyldt med skønne billeder og for en kreativ person, som i forvejen kan en masse, kan bogen sikkert også være en god inspirationskilde, men for langt de fleste husstande er bogen ikke meget bevendt, ikke mindst fordi de viste kreationer kræver meget plads og ingen børn og dyr i nærheden, som kan komme til at vælte brændende lys som står på gulve og lave kommoder. Man skal også have et ret stort kælderrum eller lignende til alle dekorationsmaterialerne. Hvis man feks. skal lave en kalenderkommode til børnenes pakkekalendergaver, som selvfølgelig kun skal stå i børnenes værelser i december, skal man jo have plads til at opbevare den resten af året.

Køb eller bestil bogen hos bog&idé

Susanne Rützou, Anne Sofie Arctander Plum og Stine Heilmann: Vinterhi
Forlag: Gyldendal
Sider: 154
Udgivelsesdato: 19.10.2004
ISBN: 87-02-02052-1