Flere nyheder

 
Teater
Tre Satyrspil

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Tre Satyrspil
Tir. 26. okt. 2004

Mandag den 25. oktober var der fuldt hus på Svalegangen til premieren på "Tre Satyrspil" af Gustav Wied, som nok er mest kendt for at have forfattet "Livsens Ondskab". De "Tre Satyrspil" opføres af Jesper Klein og Nis Bank-Mikkelsen og stykket appellerer hovedsageligt til det lidt mere modne publikum, eller folk som kender det miljø, Gustav Wieds fortællinger bevæger sig i.

Satyrspillene er noget, Gustav Wied selv opfandt. Fortællingerne har fået navn efter den mytologiske figur, satyren, som vrængede af det pæne og fornuftige liv. Satyren kendte til livsens ondskab og tilværelsens grundkræfter. Spillene har ikke nogen egentlig dramatisk handling, men spiller på den barokke komik, der opstår i den enkelte situation.

Jesper Klein og Nis Bank-Mikkelsen er begge fantastiske skuespillere, som formår helt at glide ind i de roller, som Gustav Wied har beskrevet. Det kniber lidt for især Jesper Klein at huske sine replikker. Begge skuespillere påstod i øvrigt efter forestillingen, at de havde glemt replikkerne med overlæg, fordi de gerne ville gøre brug af suffløren.

Forestillingen er morsom, ikke mindst fordi man kan genkende de portrætterede personer, rænkespillene og de skjulte dagsordner. Gustav Wied går tæt på mennesket på godt og ikke mindst ondt og det lykkes begge skuespillere at få det frem i deres roller.

Efter forestillingen var der mulighed for at stille spørgsmål til skuespillerne, hvilket der var flere der benyttede sig af. Skuespillerne svarede beredvilligt, selv om de flere gange afparerede spørgsmålene med kvikke kommentarer i stedet for at svare. Begge skuespillere kunne godt tænke sig at sætte flere Gustav Wied stykker op, så det kan vi godt gå og glæde os til.

Se spilletider.