Flere nyheder

 
Litteratur
Vestpå

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vestpå
Man. 1. nov. 2004

Bogen "Vestpå - i linier og lys. En beretning." er et lille poetisk værk, hvor Randi Ottosens digte om Vestjylland ledsages af Tine Hansens stemningsfulde fotografier i en yderst vellykket og harmonisk symbiose.

De fleste stønner ved tanken om, at det rigtigt er blevet efterår, og vinteren lurer lige om hjørnet. Men de trænger nok bare til at komme ud og opleve den storslåede efterårsnatur, som den byder sig til i sin mangfoldige farverigdom i netop disse dage, hvor solen endda titter frem. Eller alternativt, hvis man foretrækker at nyde naturen fra sin sofa og i behagelige temperaturer, kan man kaste sig over Randi Ottosen og Tine Hansens charmerende bog Vestpå.

Som titlen antyder, er det først og fremmest den ganske særegne vestjyske natur, der har stået for skud: lyng, hede og de lange strande. Både tekst og foto udstråler en dybfølt beundring for den specielle vestjyske natur, der netop i efterårs- og vintermånederne kan virke så barsk og umedgørlig men samtidig også utroligt smuk i sin mennesketomme majestæt. Vestkysten får dog også lov til at vise sig fra sin mere indsmigrende og forsonlige side med høj solskin.

Bogen er et lille poetisk fund. Randi Ottosens tekster er som regel kortfattede og tilgængelige, men rummer gerne en ekstra dimension i de meget forskellige stemninger, der lyser ud af digtene: ensomhed, melankoli, glæde, tryghed og livsbekræftelse. Tine Hansens fotografier supplerer digtene på eminent vis, og kan måske endda i første omgang stjæle billedet lidt. Der er sådan et væld af farver og lys, at man får lyst til selv at bevæge sig ud i naturen.

Hvis ikke man som læser er så heldig at have noget særligt kendskab til Vestkysten (en skade, der jo heldigvis sagtens kan nå at udbedres; så langt er der altså heller ikke!), kan man måske undre sig over, hvad der er så specielt ved Vestjylland; men giver Randi Ottosen selv svaret på, for:

Vestpå
ligger træerne ned
men livet leves
dog,
i klit, på hav og hede
omsluttet af naturens vælde

Bogen kan købes gennem forlaget Vestpå og i lokale boghandlere til 210 kr. I forbindelse med bogudgivelsen udgives også 2 serier dobbelte kort med fotos og tekster. Bemærk desuden, at billeder og digte frem til den 7. november udstilles i Landsby-Galleriet, Fuglsangsvej 3, Timring 7480 Vildbjerg.

Randi Ottosen: Vestpå - i linier og lys
Forlaget Vestpå
Sider: 53
Udgivelsesdato: 02.10.2004
ISBN: 87-990376-0-2