Flere nyheder

 
Litteratur
Færdselskort 2005

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Færdselskort 2005
Man. 15. nov. 2004

Så er det nye Færdselskort, der er udarbejdet i samarbejde med Miljøministeriet, kommet på gaden. Som en nyhed rummer det både cykelruter, hundeskove og vandreture, og der er også mulighed for at bruge kortet sammen med et GPS-system.

Færdselskortet indeholder en grundig introduktion med farvemarkering, færgeruter og grundige signaturforklaringer, der hjælper en til at få det størst mulige udbytte af kortet. Disse foreligger for øvrigt også på både engelsk og tysk. Det er lavet solidt med en fold, der burde lade det passe ind i de allerfleste handskerum, samt et udmærket hylster til at beskytte det.

Opbygningen er ganske gængs og enkel, og efter kortdelen, der naturligvis fylder hoveddelen af bogen, kommer en grundig navnefortegnelse med sidehenvisning og postnummer til over 11.000 stednavne. Herefter følger en række bykort over de største byer med tilhørende gaderegister.

De allersidste sider indeholder til gengæld en række nye og glimrende tiltag: Nationale cykelrytter, Badevand og hundeskove og Oversigt over vandreture i de danske statsskove, der sammen med Margueritruten giver mulighed for også at bruge kortet udenfor bilen. Der er desuden en række henvisninger til telefonnumre og hjemmesider med forskellige former for trafikservice. Alt i alt en meget funktionel bog, der er fint og logisk opbygget.

Færdselskort Danmark 2005
Forlag: Aschehoug
Sider: 96
ISBN: 87-11-26391-1