Flere nyheder

 
Teater
Crazy Christmas Cabaret

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Crazy Christmas Cabaret
Tir. 16. nov. 2004

Vivienne McKee og The London Toast Theatre er tilbage med deres Crazy Christmas Cabaret, der spiller i Danmark for 22. år i træk. Denne gang med stykket "Who Shot the Sheriff", der kører i Glassalen i Tivoli, inden det bevæger sig til Musikhuset i Århus og Horsens Teater.

Historien i Who Shot the Sheriff udspiller sig i byen Gravestone, hvor indbyggerne skal vælge den nye sheriff. Kandidaterne er Gorge Brush og John F. Ketchup (!), men vinderen, Ketchup, kommer snart af dage, så Brush, der tabte valget, bliver sheriff. Det lyder jo bekendt, og handlingen er som sædvanlig en lystig parodi af alt, der kan parodieres.

Det store spørgsmål er selvfølgelig "Who Shot the Sheriff", hvilket naturligvis ikke skal afsløres her, og det er den gåde vor helt, Wat A. Twerp, skal forsøge at løse. Han spilles af David Bateson, der også spiller rollen som John F. Ketchup, og han er klart det morsomste indslag i årets udgave af den vanvittige julecabaret. Til sin hjælp har han Ketchups datter, Katy Ketchup, og Doc van Helsingør, der spilles af Vivienne McKee selv.

Handlingen kører derudaf i højeste gear, og det er sjældent kedeligt. Gagsene er en blanding af sjofle og platte vittigheder, gamle jokes og opfindsomme påfund, men det er samtidig meget, meget morsomt, hvis man altså hører til den kategori, der synes om den slags. Tilhængere af Crazy Christmas Cabaret vil ikke blive skuffet, og nybegyndere vil næppe kede sig. Formen i stykket kræver samtidig at publikum engagerer sig, og hvis man ikke har lyst til at huje og buhe med, så skal man måske finde noget andet at bruge sin aften på.

Manuskriptet er ganske opfindsomt og karaktererne er lattervækkende. Anthony Straeger er ganske usympatisk som Gorge Brush, og forestillingens danske indslag, Niclas Bendixen, er glimrende som The Man with No Name, der både er en af heltene og et temmelig stort kvaj, begge dele med succes. Der er dog også en svipser. Doc van Helsingør er desværre langt mere anstrengende end morsom, på trods af, at Vivienne McKees danske accent er usædvanligt overbevisende. Rollen er bare overflødig, og det bliver ikke bedre af crossdresser-romancen mellem Doc og Judy JollyJumper, spillet af Andrew Jeffers.

Vivienne McKee og London Toast Theatre har endnu engang præsteret en ganske vanvittig omgang Crazy Christmas Cabaret, og de trofaste fans, og dem er der mange af, vil blive godt underholdt. Morsomhederne står i kø, og er det ikke stuerent, så er det i hvert fald sjovt. Det er humor under bæltestedet, serveret med stolthed.

Se spilletider.