Flere nyheder

 
Litteratur
ABC-ordbog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
ABC-ordbog
Tor. 18. nov. 2004

Richard Scarrys "ABC-ordbog" virker meget uoverskuelig, og det er svært at se hvad den kan bruges til i en faglig sammenhæng.

Bogen er fyldt med flotte billeder hvilket er udmærket. Problemet opstår ved, at man har forsøgt at fylde alt for meget på siderne. Der er både en lille historie, flere forskellige tegninger som illustrerer handlingen i historien, og under A står ikke bare ord, der begynder med A, men også ord der indeholder a. Det kan således ikke lade sig gøre at slå op i bogen og bruge den som ordbog, hvilket bogens titel ellers antyder.

Det er min vurdering at små børn måske kan have glæde at af se på billederne, selv om jeg tror, at også de vil blive forvirrede over, at der sker alt for meget på de enkelte sider. Lidt større børn kan måske bruge den i forbindelse med stavning, men det vil være meget besværligt, fordi der ikke er nogen logisk sammenhæng i hvor ordene er placeret i bogen. Popcorn står f.eks. under C, fordi der er c i popcorn.

Det ville have været meget bedre, hvis der kun havde været en tegning af noget der begyndte med det enkelte bogstav. Abe, Banan, Cykel osv. Hvis man gerne vil lave flere tegninger, skulle de i det midste alle sammen have haft samme begyndelsesbogstav. På denne måde kommer man til at sætte sig mellem to stole, og det gør bogen ubrugelig.

Richard Scarry: ABC-ordbog
Forlag: Gyldendal
Sider: 63
ISBN: 87-02-03397-6