Flere nyheder

 
Teater
Ditto

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ditto
Tor. 18. nov. 2004

"Ditto" er en lydløs kommentar til fremmedhadet og angsten for de fremmede og det ukendte. Hans Rønne og Folmer Kristensen spiller de to hovedroller, og de har valgt at opfører stykket kun ved hjælp af kropssprog for at opnå et mere universelt og rummeligt udtryk.

Forestillingen er inspireret af det afrikanske ordsprog: "Det hus der ikke tager imod fremmede modtager ingen engel". Moralen er, at hvis man lukker af for alle på grund af angst, kommer man heller ikke til at opleve glæden ved at finde en god ven eller få en god oplevelse.

Scenen er kogt ned til det mest enkle mulige udtryk, en del af kulisserne er derfor kun lavet med tape og kridt, hvilket leder tanken hen på den seneste Lars von Trier film. Da begge mænd er ordløse minder udtrykket dog mest af alt om Mr Bean, især under dansescenen!

Forestillingen er en meget anderledes måde at lave teater på. Skuespillernes kropsprog er meget nemt at aflæse, så nemt at der faktisk var døve mennesker til forestillingen, som med det valgte udtryk, kan forstå budskabet på lige fod med alle andre. Der er nogle enkelte morsomme scener, men forestillingen er ikke nogen komedie som sådan. Det er meningen, at publikum skal overveje, om de selv er så tillukkede overfor fremmede at de går klip af en masse gode oplevelser

Forestillingen opføres på Svalegangen i Århus fra den 16-20. november. Se spilletiden.