Flere nyheder

 
Teater
Trods klingrende frost

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Trods klingrende frost
Tir. 7. dec. 2004

"Trods klingrende frost" er en vintercabaret med gæk og rim fremført af Lisbeth Gajhede, Stinne Hedrup og Victor Marcussen. Alle tre har forrygende stemmer, og især Lisbeth Gajhede formår at skrue helt op for stemningen blandt publikum.

De tre medvirkende gør det dog ikke alene. Forestillingens absolutte stjerne må være kapelmester og komponist Niels Søren Hansen, som bidrager til at give forestillingen et samlet udtryk, og som let og elegant får forestillingen til at flyde. Niels Søren Nielsen forstår at tryllebinde såvel på klaver, guitar som på harmonika, et virkeligt multitalent.

Forestillingen spilles på cabaretscenen, og publikum er derfor placeret ved små café borde foran scenen, hvilket bestemt øger den hyggelige stemning.

Der bliver fremsagt digte, sunget sange og klovnet lidt. Man forbavses over, hvor mange digte og sange der findes om vinteren, sneen, isen og ikke mindst julen. Der er uddrag fra alskens kendte forfattere lige fra Ludvig Holberg og H.C. Andersen til Benny Andersen og Piet Hein. Der bliver også sunget flere kendte sange, blandt andet "Holder øje med dig", "Vinterdage" og "Det kimer nu".

Efter afdelingen med julesange, digte og historier kan man næsten ikke undgå at være kommet i julestemning, og man kan heller ikke undgå at have moret sig over Lisbeth Gajhedes bagesang, hvor man godt fornemmer, at julen ikke er det rene skæg. I det hele taget er forestillingen ikke bare underholdning, der er også gjort plads til eftertanken især i afdelingen for vinterstads og juleknas.

Digtene opleves på en hel anden måde, når de fremføres, i hvert tilfælde når det gøres så talentfuldt som i forestillingen Trods klingrende frost.

Trods klingrende frost spiller på Århus Teater fra 3/12 til 15/1. Se spilletider.

Fotograf Claus Petersen.