Flere nyheder

 
Teater
H.C. Andersen-ballet

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
H.C. Andersen-ballet
Tor. 13. jan. 2005

Peter Schaufuss har i forestillingen valgt at koncentrere sig om fire personer, som inspirerede H.C. Andersen og som havde indflydelse på fire eventyr: (ham selv) "Skyggen", (hans mor) "Hun duede ikke", (Jenny Lind) "Nattergalen" og (Edward Collin) "Den lille havfrue".

Danserne i Schaufuss balletten er som vanligt helt fantastiske og børnene fra Det Kongelige Teaters Balletskole gør det også godt. Dog blev det bemærket at koreografien i forestillingen ikke var så varieret, således at flere af danserne gentog de samme trin flere gange.

Af alle historierne var Den lille havfrue den mest spektakulære, ikke mindst på grund af de fantastiske vrikkende dansetrin, danserne udførte for at illudere havfruer med hale i stedet for ben. I denne historie går musik og dans op i en højere enhed og bliver aldeles fortryllende i sit udtryk.

Indflettet i balletten læser Søren Sætter-Lassen op, dels fra eventyrerne og dels fra H.C. Andersens breve og almanakker. Det gør det nemmere at følge med i balletten og giver samtidig et billede af H.C. Andersen som en hypokonder med homofile tilbøjeligheder, noget der måske er svært at forholde sig til for mange som er vokset op med hans dejligt eventyr.

H.C. Andersen spiller på følgende lokaliteter:
Århus teater 11/1-15/1
Kulturhuset Pavillionen i Grenå den 17/1
Musikteateret Holstebrohallen 2/4-3/4
Tinghallen A/S 7/4.
Se spilletider.