Flere nyheder

 
Klassisk musik
Opera Galla

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Opera Galla
Lør. 5. feb. 2005

Med den jyske opera

Forestillingen er et sandt festfyrværkeri af fest, farver og skønne sange. De fleste roller er besat med de dygtige sangere fra den jyske opera, men et par stykker er hentet ind operaen i København.

Første del af forestillingen er et uddrag af Wagners Lohengrin sunget af Anne Margrethe Dahl og Jens Krogsgaard som begge debuterer i rollerne som Elsa og Lohengrin. Især Anne Margrethe Dahl gør det rigtigt godt, men Jens Krogsgaard virker lidt stiv i sin rolle. Stemmen er der dog ikke noget galt med, han synger så klart og tydeligt at overteksterne helt overflødiggøres for alle der forstår tysk vel at mærke.

Anden del er en potpourri af forskellige operetter. Disse kædes sammen af Jesper Brun-Jensen med sin sædvanlige gode publikumskontakt. Jesper og tekstanlægget er med til at gøre Opera Galla til en meget underholdende og ikke mindst folkelig forestilling, hvor alle kan være med.

I anden del får vi uddrag fra La Traviata, Flagermusen, Den glade enke og mange flere. Her virker det desværre som om at flere af sangerne ikke formår at nå ud til publikum, selv om de burde være vant til at skulle synge henover orkesteret. Man sidder længe og undrer sig over, at der ikke er overtekster til det går op for en, at der synges på dansk, men at man bare ikke kan høre ordene. Det er en skam for det er nogle smukke sange, som virkeligt er værd at høre på.

I denne halvdel skal især fremhæves Elsebeth Dreisig i det meget vanskelige parti som Violetta. Hun er særdeles fremragende både som sanger og skuespiller, når hun synger er det lige så det kribler i nakken af fryd. Jesper Brun-Jensen og herrekoret skal også have ros både for sang, dans og høje underholdningsværdi!

Opera Galla kan opleves i:
Musikhuset Århus den 2. og 3. februar kl. 19.30 samt 5. februar kl. 17 med Maskebal
Musikteateret Vejle den 10. februar kl. 19.30
Kolding teater den 25. februar kl. 19.30
Musikhuset Esbjerg den 28. februar kl. 19.30
Frederiksborg-Hallen den 6. april kl. 19.30
Musikteateret Albertslund den 8. april kl. 19.30
VUC Vordingborg den 9. april kl. 19.30
Se spilletider.

Foto: Anders Bach