Flere nyheder

 
Litteratur
Godt polstret

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Godt polstret
Tor. 24. feb. 2005

"Godt polstret" er en yderst informativ og pædagogisk gør-det-selv bog om møbelpolstring og restaurering. Der er gennemgang af forskellige teknikker og billeder af arbejdet trin for trin. Alligevel skal man have en god portion mod til at kaste sig over møbelpolstringskunsten efter at have læst bogen.

På trods af de mange billeder af møbelpostringsarbejdet virker det stadig som en stor og vanskeligt opgave at udføre uden professionel hjælp. Det ville måske have hjulpet på forståelsen, hvis der til bogen medfulgte en DVD, hvor teknikerne blev vist på film i stedet for billeder.

Med tanke på hvor vanskeligt det er at lære håndværk ved at læse sig til det, klarer bogen sig forbavsende godt. Der er gennemgang af mønstre, materialer og syteknikker, selv om man godt kan undrer sig over, at syteknikkerne findes bagerst i bogen og ikke sammen med den øvrige grundviden forrest i bogen.

Ud over selve polstringsarbejdet er der også anvisninger på restaurering af selve trærammen på møblet, brug af mønstret stof, hvordan man giver møblet det sidste touch v.h.a. border, keder og søm, samt syning af puder og hynder til møblerne. Man kommer således hele vejen rundt om hjemmets møbler, også de lidt mere usædvanlige som f.eks. et skærmbræt og en puf.

Der opgives ingen priser i bogen, så det er vanskeligt at afgøre, om der reelt er noget at spare ved selv at ompolstre sine møbler. Det koster en formue at få en professionel til det, så i forhold til det kan man nok spare nogle penge, men det interessante er jo, hvad det koster i forhold til at købe et nyt møbel. Hvis det rent faktisk er billigere at købe nyt, skal møblet virkeligt være specielt, før man vil binde an med en ompolstring, og så er spørgsmålet, om man så selv tør forsøge sig. Fordelen ved selv at ompolstre sine møbler er til gengæld, at man får møbler, som ingen andre har.

Nicole Fulton og Stuart Weston: Godt polstret
Forlag: Aschehoug
Sider: 175
Udgivelsesdato: 24.02.2005
ISBN: 87-11-18211-3