Flere nyheder

 
Litteratur
Børnenes Danmarksbog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Børnenes Danmarksbog
Tir. 1. mar. 2005

"København" er et bind ud af fire i "Børnenes store Danmarksbog". Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog og bogens tekst er oplysende uden at blive for detaljeret og lang.

Man får mest glæde af bogen, hvis man befinder sig i København med et kort ved siden af sig. Bogen indeholder ikke kørselsvejledninger, men en beskrivelse af, hvad man kan se på udvalgte steder og historierne bag det, man ser.

Der er endvidere inkluderet en gennemgang af Københavns historie, herunder grundene til at København ser ud, som den gør. Der er forslag til oplevelser og aktiviteter, man kan deltage i, både i København og i de byer og bydele som udgør StorKøbenhavn.

De fleste er nok vandt til at medbringe en "Turen går til.." når de tager på ferie. Denne bog er måske lettere at læse for børn, selv om skriften er forholdsvis lille til en børnebog. Hvis den voksne også læser med, kan bogen fint bruges som et oplæg til en snak om det, man ser og oplever, samt de ting, den voksne selv kan huske. Rundt om i bogen er der små opgaver som barnet kan prøve at løse.

Nils Aage Jensen: København - Børnenes store Danmarksbog
Forlag: Gyldendal
Sider: 176
Udgivelsesdato: 15.02.2005
ISBN:87-02-01780-6