Flere nyheder

 
Klassisk musik
Orfeus elsker Eurydike

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Orfeus elsker Eurydike
Man. 7. mar. 2005

- flot opsat børneopera med et par mindre skønhedsfejl.

Den Jyske Opera havde urpremiere på børneoperaen "Orfeus elsker Eurydike" fredag d. 4. marts. Det er en flot opsat opera, der i historie, musik og sang er meget gennemarbejdet til at ramme børnepublikummet. Historien er simpel: Orfeus og Eurydike elsker hinanden over alt på jorden og de står over for at skulle giftes. Ulykken rammer dem dog og Eurydike dør kort før brylluppet. Den dybt ulykkelige Orfeus drager derefter til dødsriget for at hente hende.

Overordnet fungerer operaen godt, men den skæmmes desværre af, at det somme tider er svært at høre, hvad sangerne synger, og at det kan være lidt svært at følge med i præcis, hvad der sker under Orfeus rejse til dødsriget.

Historien er baseret på græsk mytologi, da mange af underverdenens personer er hentet derfra. Den Jyske Opera beskriver selv opsætningen som et matrix-inspireret univers. Om dette er for at tækkes børnene skal være usagt, men sceneopsætningen med grønne bogstaver i baggrunden falder ikke naturligt sammen med historien og sangen. Det generer dog heller ikke voldsomt, da man hurtigt fokuserer på den fantastiske sang og musik.

Sangpræstationerne er helt i top, og der synges smukt og klart igennem hovedparten af tiden, hvilket også er helt essentielt for en børneopera, da børnene ellers hurtigt vil stå af historien. Især Jakob Næslund Madsen som Orfeus og Lise Nørgaard som Eurydike imponerer med deres meget flotte stemmer. Desuden bistår Århus pigekor til forestillingen, hvilket giver en flot baggrundssang, som løfter stykkets stemning, så forestillingen bliver til en flot helhed.

Forestillingen varer 70 minutter, hvilket er en meget passende længde målgruppen taget i betragtning. Det passer fint til historien, som der har et fornuftigt tempo, med mindre børnene har utålmodigt temperament. Historien glider fint, uden man føler at den på noget tidspunkt mister pusten.

Forestillingen turnerer rundt i landet i marts måned. Se turneliste og spilletider.