Flere nyheder

 
Litteratur
Fransk landstil

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Fransk landstil
Tir. 8. mar. 2005

Bogen " Fransk landstil" af Caroline Clifton-Mogg prøver at indfange essensen af - ja, fransk landstil ved at kigge på de forskellige elementer og materialer enkeltvis og i forhold til de forskellige rum. En grundig og meget flot bog.

Hvad er der ved den franske landstil, der gør den så enestående? Som indretningsstil er den inspireret af livet på landet i Frankrig, og at den stadig bærer præg på det, også selvom man anvender en stærkt moderniseret udgave, er utvivlsomt en del af dens charme. Men når man skal til at være konkret, løber man hurtigt ind i problemer, for det viser sig snart, at det i langt højere grad drejer sig om en stemning, der skal indfanges, end regler og rammer, der kan følges.

Bogen Fransk landstil er inddelt i to hoveddele, hvoraf den første, "Elementer", sætter fokus på alle de enkeltdele, der tilsammen udgør helheden: de underspillede farvenuancer, de traditionelle materialer, møbler, de helt uundværlige tekstiler og karakteristiske pyntegenstande. Den anden del, "Rum", gennemgår så huset rum for rum, og læseren præsenteres i hvert rum for forskellige stilarter og muligheder.

Man må nok indse, at der er mange af de ting, der udgør den særlige franske landstil, ikke uden videre kan overføres til den lille 3-værelses lejlighed midt i byen, for en stor del af charmen ligger i de rå naturmaterialer med delvist dækkede stenmure, småsten etc. Men bogen er alligevel en lille guldgrube af indretningsfif med grundig beskrivelse af farvevalg og -sammensætninger, der kan pifte hjemmet op. Og så indeholder den en lang række interessante baggrundsinformationer om Frankrig, diverse møbler og hvad der ellers forekommer forfatteren at være relevant.

En stor del af æren for at bogen er blevet så indbydende og inspirerende, tilkommer fotografen Christopher Drake, der med knivskarpe billeder og sans for detaljer ikke blot anskueliggør teksten men også virkelig vækker en interesse for stilen. De er unægtelig et stort plus for bogen, som er værd at købe allerede af den grund.

Caroline Clifton-Mogg: Fransk landstil
Forlag: Aschehoug
Sider: 144
Udgivelsesdato: 03.03.2005
ISBN: 87-11-18207-5