Flere nyheder

 
Litteratur
Et net af løgne

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Et net af løgne
Tir. 15. mar. 2005

Tony Strong har opbygget sin roman "Et net af løgne" meget usædvanligt ved at skifte mellem fortællerne, så handlingen fortælles først fra den ene synsvinkel, derefter den anden, uden at plottet i øvrigt lider under stilen ved at blive langtrukkent og forudsigeligt.

Rent faktisk er Et net af løgne netop karakteriseret ved overhovedet ikke at være forudsigelig. Romanen ligner ikke andre thrillere, og det er således lykkedes forfatteren at nytænke genren. Det gør ikke bogen mindre spændende at forfatteren påstår, at handlingen er baseret på virkelige hændelser.

Ros Tayler vågner en morgen med gigantiske tømmermænd og finder sin veninde myrdet på badeværelset og sig selv kørt til et center for voldtægtsofre, hvor det viser sig, at begge kvinder er blevet dopet, voldtaget og Ros' veninde Jo tillige dræbt. Ros har mistet sin hukommelse, og kan derfor ikke bruges som vidne. Da politiet finder gerningsmanden, beslutter Ros at lyve i retten og fortælle, at hun kan huske det er ham, der har gjort det, og manden kommer i fængsel. Kort tid efter modtager Ros et kort fra den rigtige gerningsmand og er nu viklet ind i et net af løgne, da hun ikke kan gå til politiet uden at blive straffet for mened.

Et net af løgne er en utraditionel roman i thillergenren både hvad angår plot og fortællerstil. Læseren bliver holdt på pinebænken med hensyn til, hvem den rigtige gerningsmand er, og Ros Tailer er ikke så perfekt et offer, som man er vant til fra de fleste andre krimier. I det hele taget virker personerne sammensatte og meget menneskelige, og det er svært at udpege nogle, som enten gode eller onde, hvilket på samme tid er både frustrerende og spændende.

Tony Strong: Et net af løgne
Forlag: Aschehoug
Sider: 394
Udgivelsesdato: 11.03.2205
ISBN:87-15-11197-0