Flere nyheder

 
Litteratur
Havedammen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Havedammen
Tir. 22. mar. 2005

Bogens ambition er at give inspiration og gode råd til udformning af havedamme samt valg af planter, fisk og vejledning om den praktiske udførsel af arbejdet. Og inspiration er der nok af i bogen, hvor det ene flotte billeder afløser det andet, og læseren får virkelig lyst til selv at få en lille dam med køligt vand bagerst i haven. Det er lige før, man kan høre vandets rislen, når man kigger på billederne.

Desværre opnår forfatteren ikke helt sit ambitionsniveau med hensyn til vejledningen omkring den praktiske udførsel. Der er ikke nogen billeder eller trin-for-trin vejledning til, hvordan man laver en havedam hjemme hos sig selv. Teksten får snarere læseren til at tænke: "Det kan jeg ikke; hvis jeg vil have en havedam, må jeg hellere få en professionel til det" og det var nok ikke det, der var meningen med bogen.

Forfatteren kommer i bogen med en lang række advarsler om, hvad man skal passe på med, når man laver sin egen havedam. Det drejer sig både om materialevalg, udformning, dybde, valg og placering af planter, tilstedeværelsen af fisk, etc. Det er alt sammen informationer som er vigtige for, at ens havedamsprojekt bliver en succes, men det kan også få arbejdet til at lyde meget sværere end det i virkeligheden er.

Er læseren fortsat interesseret i at få en havedam efter at have læst bogen, kan det måske hjælpe at spørger folk til råds som allerede har en havedam, eller kontakte en anlægsgartner eller en anden specialist, for at høre mere om hvordan man rent praktisk griber arbejdet an.

Henrik Wanstadius: Havedammen
Forlag: Aschehoug
Sider: 64
Udgivelsesdato: 22.03.2005
ISBN: 87-11-26276-1