Flere nyheder

 
Litteratur
Sophies arv

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sophies arv
Ons. 27. apr. 2005

"Sophies arv" er anden del af Michelle Pavers planlagte Jamaica-triologi, som begyndte med "Slægten på Jamaica". "Sophies arv" kan dog ligesom det foregående bind læses som et selvstændigt værk. "Sophies arv" er ikke helt så handlingsmættet som "Slægten på Jamaica" men den er stadig absolut læseværdig og spændende.

Denne bog handler mest om Sophie og hendes liv og skæbne. Sophie har væres sendt på kostskole i England i nogle år, men vender så tilbage til et Jamaica, som har ændret sig meget siden sidste besøg. Sukkerpriserne er faldet og det betyder, at mange sukkerrørsplantager har svært ved at løbe rundt, ikke mindst fordi slaverne er blevet frigivet. Sophies søster Madeleine ser sig nødsaget til at sælge det hus, hun har arvet hjemme i England til hendes mands store fortrydelse. Sophies arv er slægtens gamle hus på Fever Hill, som er blevet stærkt forfaldent.

Bogen er spækket med ulykkelige såvel som lykkelige hændelser, som griber ind i Sophies liv og former hendes tilværelse. Sophie drømmer om at blive læge, men opdager at det er et utroligt stort ansvar, som hun måske ikke er parat eller dygtig nok til at løfte. Hun møder igen barndomsvennen Ben, som dog forsøger at undgå hende, og som Sophies familie ikke er glade for at hun ser. Det vil Sophie dog ikke finde sig i, og hendes handlinger griber også ind i og ændrer Bens tilværelse radikalt.

Handlingen finder sted skiftevis i London og på Jamaica, og især Jamaica er en fantastisk kulisse til det drama, læseren bliver en del af fra første side i Sophies arv.

Michelle Paver: Sophies arv
Forlag: Sommer og Sørensen
Sider: 428
Udgivelsesdato: 04.04.2005
ISBN: 87-90189-60-4