Flere nyheder

 
Litteratur
Sådan - Begynder-havebog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sådan - Begynder-havebog
Ons. 27. apr. 2005

Her er endelig en havebog for den absolutte nybegynder. Byboen der flytter på landet og ikke ved, hvad der menes, når planterne skal prikles, som ikke kender forskel på en skuffejern og en hakke og, i øvrigt regner med at så jordbær i den nyerhvervede have.

Jørgen Vittrup tager mystikken og det uoverkommelige ud af havearbejdet og fortæller kort og kontant, hvordan man kommer lettest om ved arbejdet, uden at gøre haven til en hel videnskab og dermed tage modet fra folk.

Når der står på forsiden, at havebogen er for nybegyndere, så er det ment oprigtigt. Skal man i gang med større anlægsarbejder, må man have fat i andre bøger eller konsultere en fagmand. Med Sådan - Havebog for nybegyndere i hånden er man godt rustet til det mest basale havearbejde og virkelig godt hjulpet, hvad enten det drejer sig om køkkenhaven, græsplænen eller pryd- og frugtbuske og træer.

Bogen er delt godt op i overskuelige og logiske afsnit, og det er nemt at slå op på lige præcis de informationer, man har brug for. Der er ikke nogen særlig gennemgang af hvilke planter, der passer hvilke steder, her må man spørge sig for, hvor man køber haveplanter. Her bør sælgeren kunne vejlede kunden om, hvilke planter der passer bedst til kundens have og temperament.

Jørgen Vittrup: Sådan - Havebog for begyndere
Forlag: Gyldendal
Sider: 160
Udgivelsesdato: 20.04.2005
ISBN: 87-02-03262-7