Flere nyheder

 
Litteratur
Træer og buske

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Træer og buske
Ons. 4. maj 2005

"Træer og buske" er en fin bog at have stående på reolen og Thomas Hjejle Bredsdorff og Susanne Weitemeyers tegninger er både utroligt flotte og detaljerede. Med mindre læseren er meget dygtig, er det dog nødvendigt, at kunne træerne i forvejen for at kunne bruge bogen til særligt meget.

I et af de indledende afsnit er træer og buskes opbygning forsøgt beskrevet, men det er gjort i et så akademisk sprog, uden ledsagende billeder eller illustrationer, at lægmanden ikke kan bruge det til noget som helst. Forfatterne selv bruger heller ikke benævnelserne til noget som helst, da bogen ikke indeholder en nøgle, som giver mulighed for at finde ud af, hvad det er for en busk eller et træ, man står overfor.

Det er meningen, at man skal kigge på planchen over forskellige blade, som findes på indersiden af for- og bagside og deraf regne ud, hvilken familie det drejer sig om. Desværre er de tegnede blade tegnet uden størrelsesforhold, og der er mange der ligner hinanden.

Når man først har fundet frem til, hvad det er for en busk eller et træ, man har med at gøre, har bogen en meget fin og velskrevet oversigt over kendetegn, udbredelse, økologi og betydning samt hvilke forvekslingsmuligheder, der er. Her kunne det have været godt, hvis kendetegnene var listet i punktform i stedet for at være gemt inde i teksten, men generelt er der en god beskrivelse af de ca. 200 arter, der er med i bogen.

Henrik Jørgensen og Flemming Rune: Træer og buske
Ill.: Thomas Hjejle Bredsdorff og Susanne Weitemeyer
Forlag: Gyldendal
Sider: 324
Udgivelsesdato: 04.05.2005
ISBN: 87-02-03024-1