Flere nyheder

 
Litteratur
Du er hvad du spiser

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Du er hvad du spiser
Tir. 3. maj 2005

Bogen "Du er hvad du spiser" er ment som et supplement for de seere, som følger med i programserien af samme navn på TV3. Bogen er for dårligt teoretisk underbygget til at stå alene, selv om der ikke er nogen tvivl om, at forfatteren Lene Hansson ved, hvad hun har med at gøre og selv har en omfattende viden om ernæring.

Bogen er meget rodet opbygget, og man har svært ved at finde en rød tråd i indholdet. Der dukker opskrifter op i flere forskellige sammenhænge, og det er en bog man er nødt til at læse fra ende til anden for at få noget ud af, for den er svær at slå op i.

På fjernsynet har Lene Hanssons klienter det ene succesfulde vægttab efter det andet og bogen understøtter de råd Lene giver på TV. Efter at have set programmerne kan der ikke herske tvivl om, at Lenes råd virker, og ved at have bogen er det måske nemmere at huske alle de gode råd ugen igennem og ikke kun den aften, programmet bliver sendt.

Bogen er som tidligere nævnt ikke særligt godt teoretisk underbygget og det kan virke irriterende for det analytiske menneske, som gerne vil vide hvorfor Lene anbefaler økologiske frem for konventionelle varer, eller virkelig går på barrikaderne for helsekostforretningerne og deres produkter. Hele ideen omkring syre-base balancen forklares heller ikke særligt godt.

Er du fan af programmet Du er hvad du spiser kan bogen godt være den rigtige for dig, men ellers findes der meget mere velunderbyggede og detaljerede bøger på markedet, faktisk angiver Lene Hansson selv nogle af disse bøger som litteraturkilder til sin egen bog.

Lene Hansson: Du er hvad du spiser
Forlag: Aschehoug
Sider: 224
Udgivelsesdato: 21.04.2005
ISBN: 87-11-26497-7