Flere nyheder

 
Diverse
Randers Regnskov

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Randers Regnskov
Tir. 3. maj 2005

Randers Regnskov er Randers kommunes absolut største turistattraktion og med god grund. Man kan mageligt gå rundt i de tre store kupler, som Randers Regnskov består af en hel dag, og stadig ikke have set det hele. Den besøgende anbefales faktisk at tage flere ture rundt i anlæggene, fordi man ser noget nyt hver gang. Husk blot at være iført meget let tøj i forbindelse med et besøg i regnskoven, for klimaet er både varmt og fugtigt.

Den 2. april 2004 fik Randers Regnskov et nyt saltvandsakvarium. Det er bygget, så den besøgende skal forestille sig at stå inde i vraget af den sunkne fregat Sirenen, som sank ud for den Caraibiske kyst i 1776, og kigger ud på de fisk som svømmer omkring vraget. Det er fascinerende at stå nede i havets dyb og se på den verden, som udfolder sig omkring en. Den eneste anke her er, at det er meget svært, at bruge de opsatte plancher med billeder af fisk til at finde ud af, hvad det er for arter, man kan se gennem vinduesglasset. Efter fregatten bevæger man sig ind i den store Sydamerikanske kuppel, hvor den besøgende blandt andet på bestemte tidspunkter af dagen kan opleve, at søkøerne og de store blå piratfisk bliver fodret. I dette bassin er der tidligere i år ankommet en ny søko, som skal være mage for den han, Randers Regnskov havde i forvejen, men hun har endnu ikke vænnet sig helt til sine nye omgivelser.

Beskrivelserne i kuplen er temmelig kortfattede, da fokus er lagt på at, man skal opleve regnskoven og ikke bare læse om den på opsatte skilte. Det er utroligt flot at se det naturtro terræn, den besøgende skal bevæge sig i, men selv om det er stenet, og stierne snor sig, har der stadigvæk været fokus på, at området også skal være handikapvenligt. Det er således kun meget få steder en person i rullestol ikke kan komme rundt.

Ud over den sydamerikanske kuppel, er der de mindre afrikanske og asiatiske kupler, med en slangegård imellem, hvor man selv kan beslutte om man vil igennem eller hellere vil gå udenom. Her er også anlagt et lille eksperimentarium, hvor man kan få målt fugtigheden af sin udåndingsluft og se med slangesyn. Her er der bestemt plads til at udvide med flere aktiviteter, idet især børnene synes, det er sjovt selv at kunne prøve nogle ting, i stedet for kun at gå rundt og kigge på.

Apropos kigge, så er Randers Regnskov fyldt med dyr, som går frit omkring, og som den besøgende ikke må røre, da dyrene altså ikke er tamme. Det kan tit være uhyre svært at lade være at række ud, især efter de små aber, men det er vilde dyr og de bider, hvis man kommer for tæt på, selv om de ser så søde ud.

Man kan som tidligere nævnt snildt bruge en hel dag i Randers Regnskov, hvis man giver sig tid til rigtigt at se på det hele og på et tidspunkt bliver man selvfølgelig sulten. Så har man mulighed for at besøge Caféen som har noget rigtigt lækkert mad, som dog ligger i den lidt dyre ende. Er man mange af sted, kan det bedre betale sig at medbringe en madpakke og nyde den i det der til indrettede og yderst pæne madpakkeområde, som ligger i forbindelse med Asien kuplen.

Randers Regnskov
Tørvebryggen 11
8900 Randers

Åbent: Hverdage 10-16, weekend 10-17.

Priser:
Børn 0-2 år: Gratis
Børn 3-11 år: 50 kr
Voksne: 95 kr
Seniorer over 65 år: 85 kr
Der er mulighed for køb af årskort.