Flere nyheder

 
Litteratur
Søde fristelser

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Søde fristelser
Søn. 22. maj 2005

"Søde fristelser - kager og pynt" er titlen på en kagebog, fyldt med ekstravante kager, eventyrlige kageskulpturer til børnefødselsdagen og de lækreste små konfektopskrifter. Hjulpet godt på vej af gode billeder, skabeloner og trin-for-trin- vejledninger bliver det en leg at fremtrylle eventyrlige kageborde.

Bogen er inddelt i tre afsnit: Kager for voksne, Småt og godt og Kager til børn. Der indledes med gode råd og vejledning til fremstilling af chokoladepynt, der pifter op på enhver kage. Herefter kaster Helene S. Lundberg sig ud i kagerne: Den fnuglette Ribskage, en Frugttærte med indbygget overraskelse, et festligt pandekagetårn med frugt og creme mellem lagene og den helt utrolige Italienske Iskage.

I Småt og godt lærer man at kandisere blomster til sine muffins, men ellers er det især de forskellige former for trøfler og mozartkugler, der bør fremhæves. Lette at lave og imponerende på et lille fad - desværre står der ingenting om opbevaring eller holdbarhed. Min favorit er den lille Limetrøffel, overtrukket med hvid chokolade. En fin lille gaveide er også Roser i Gaveæske - de er ikke så svære at lave, og i en fin lille æske med japanpapir, ser de utroligt indbydende ud.

Endelig er der afsnittet med børnenes kager, hvor der er farvestrålende dabåskager, en lagkage kamoufleret som tromme, og det helt fantastiske Lyserøde prinsesseslot. Og heldigvis er der også en opskrift, der ikke bare skal laves til børn, men af børnene selv: Børnenes egen æbletærte, som er nem og lækker - især serveret med lidt vanilleis.

Bogen er et rigtigt lille fund, fyldt med fremragende illustrationer, gode vejledninger og skabeloner. Det gælder bare om at vælge, hvad man har lyst til at overraske og imponere sine gæster med, men imponerede skal de i hvert fald nok blive.

Helene S. Lundberg: Søde fristelser - kager og pynt
Forlag: Aschehoug
Sider: 79
Udgivelsesdato: 11.05.2005
ISBN: 87-11-26552-3