Flere nyheder

 
Litteratur
The Abs Diet

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Abs Diet
Fre. 27. maj 2005

"The Abs Diet" er titlen på en amerikansk slankebog, der vha. powerfoods og overkommelige træningsøvelser lover at hjælpe læseren af med de overflødige kilo. Indledningen er tung og næsten endeløs, men selve kost- og motionsprogrammet virker ganske fornuftigt.

The Abs diet er på knap 300 sider, og de første 140 sider er ren og skær indledning, der skal trøste og motivere den komplet uerfarne diætist. Overskrifter som "Du har mavemuskler. Ja, jeg mener dig" eller "Særrapport: Din vægt er ikke din skyld" virker så poppede, at det næsten gør ondt, og måske kunne man have prøvet at tilpasse den meget amerikanske form til et dansk publikum. Det gælder også for selve opskrifterne, hvor man med jævne mellemrum støder på ingredienser, der ikke kan fremskaffes - i hvert fald ikke de mærker, som kuren nævner. Meget frustrerende, hvis man endelig vil prøve at komme i gang.

Kuren er bygget relativt simpelt op: Der fokuseres på 12 "powerfoods", som man skal fokusere på, uden dog at begrænse sig til dem. Disse er 1) nødder, 2) bønner og bælgfrugter, 3) spinat og grønne grøntsager, 4) mejeriprodukter, 5) havremel og -gryn, 6) æg, 7) magert kød, 8) jordnøddesmør, 9) olivenolie, 10) fuldkornsprodukter, 11) ekstra-proetin vallepulver, 12) bær. Bortset fra vallepulveret, som jeg ikke ved, hvor man kan man fremskaffe, og jordnøddesmørret, som de fleste vist er lidt skeptiske overfor herhjemme, er der ikke noget revolutionerende heri. Men det bliver sammensat i hurtige og udmærkede retter, herunder en række smoothies, der skal spises som mellemmåltid - 6 måltider om dagen er vejen til en slank talje!

Der, hvor bogen virkeligt vinder, er dens træningsprogram, der er sammensat dag for dag, så man skiftevis laver en dag med styrketræning og en dag med mavebøjninger - og også nogle fridage! Flere muskler betyder mere forbrænding, så det er bare om at komme igang. Hver øvelse er illustreret med flere billeder, der viser hvordan den skal laves, både i et træningscenter og derhjemme på stuegulvet - det kræver ikke meget mere end et par håndvægte.

David Zinczenko og Ted Spiker: The Abs Diet
Forlag: Aschehoug
Sider: 292
Udgivelsesdato: 29.04.2005
ISBN: 87-11-26109-9