Flere nyheder

 
Litteratur
En flodhest i huset

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
En flodhest i huset
Tor. 30. jun. 2005

Ole Lund Kirkegaard har sat sit tydelige fingeraftryk på denne bog, både i fortællerstil og tegninger. Den voksne kan læse bogen op med nostalgiske minder, og barnet, som læser selv, kan for første gang opleve en af Ole Lund Kirkegaards skøre og sjove fortællinger.

Historien handler om, at der en morgen står en flodhest i familien Madsens have. Drengen Mikkel tror i første omgang, at hans søster fortæller det for at gøre ham så nysgerrig, at han står op for at se efter. Da hele familien står og kigger ud af vinduet og snakker om flodhesten, er han dog nødt til selv at se efter, og sørme om der ikke står en vaskeægte flodhest uden for vinduet.

I første omgang spørger familien alle, de kender, om de savner en flodhest, men det er der ingen, der gør, og så må den jo være deres til stor fortrydelse for naboerne, som bestemt ikke mener man kan have en flodhest i haven.

Bogen er morsom, ikke mindst på grund af de karakteristiske tegninger. Da bogen indeholder nogle lange ord, er det ikke den første læse-let-bog, barnet skal i gang med at læse selv, men børn fra 2.-3. klasse vil med garanti få stor glæde af bogen, ikke mindst de morsomme samtaler mellem nabokonen og hendes mand.

Ole Lund Kirkegaard: En flodhest i huset
Forlag: Gyldendal
Sider: 64
Udgivelsesdato: 28.06.2005
ISBN: 87-02-03814-5