Flere nyheder

 
Musik
Maximo Park

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Maximo Park
Tor. 4. aug. 2005

Vega, 12. august.

Når kvintetten "Maximo Park" fra nordengelske Newcastle fredag 12. august står på scenen i Vega, er dette en rig mulighed for at opleve et af tidens mest interessante bands fra den p.t. florerende engelske indie-scene.

Maximo Park albumdebuterede i foråret med den stort set alle steder godt modtagne A Certain Trigger, der med sine 13 skæringer af singlekvalitet på bedste vis lever op til den både hypede og stolte britiske musiktradition. Uden nødvendigvis at være afsindigt nyskabende, formår Maximo Park at føre de bedste tråde videre fra Buzzcocks, The Jam henover The Smiths og til et eller andet sted omkring Pulp, uden på denne måde at fremstå som en flad kopi af disse.

Selvom Maximo Park er noget af en 'late comer' i forhold til mange af de andre britiske bands, der især orienterer sig omkring postpunk-scenen i de tidlige 80ére, så fremstår de alligevel både markant og egenartet. Melodiøs energi og et både kantet, vrængende og lunefuldt udtryk, er bare nogle af de ingredienser, der er med til, at placere bandet i forreste række af tidens mange gode nye britiske navne.

Se spilletider.
Foto: Deidre O'Callaghan