Flere nyheder

 
Film
A dirty shame på DVD

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
A dirty shame på DVD
Tir. 9. aug. 2005

"A dirty shame" ligner umiskendeligt et forsøg på at skabe en kultfilm båret af absurditeten og latterliggørelsen af - alt. Plottet, skuespiller-præstationerne og ikke mindst replikkerne er dog så tynde, at filmen på intet tidspunkt gør tilløb til at fjerne sig fra det klichefyldte og uendeligt kedsommelige univers, som tegner denne maveplasker af en farce.

Ægteparret Vaugh (Chris Isaak) og Sylvia (Tracey Ullman) lever et ganske ordinært liv i temmelig bizarre omgivelser. Sylvia er erklæret frigid og fremstår som det direkte modstykke til sin ekshibitionistiske sexgalning af en datter (Selma Blair). Udover førnævnte træk er datteren Caprice i besiddelse af et sæt vulgært store bryster, som rent faktisk udgør filmens største act.

Tidligt i filmen er Sylvia ude for en trafikulykke og forvandler sig her til en manisk nymfoman. Hendes nye personlighed er en stor gene for hende, indtil hun møder en række ligesindede, som ligeledes udviser en perverteret adfærd som følge af diverse slag i hovedet. I gruppen blandt de mange perverterede eksistenser figurerer blandt andet sex-evangelisten Ray Ray (Johny Knoxville fra Jackass), som pålægger Sylvia den tyngende opgave at opfinde en helt ny form for sex.

Denne skare af afvigere udgør et stort problem for byens konservative indbyggere, som afholder møder for at sætte en stopper for liderligheden. Dette viser sig at være en næsten umulig opgave, som det kræver de største anstrengelser at løse.

Den største ros, man med rimelighed kan give folkene bag A dirty shame, er, at det er lykkedes dem at få Chris Isaak med på rollelisten. At sangeren, som Helena Christensen for år tilbage smøg sig op ad i den smagfulde video til "Wicked game", har accepteret at deltage i noget så ånds- og humorforladt som denne film er ganske enkelt uforståeligt.

DVD'en indeholder udover filmen bonusmateriale i form af interviews med instruktør John Waters samt de øvrige som har deltaget i produktionen, fravalgte scener plus det lille animerede klip Toy joy.

Alt sammen er det med til at trække pinen ud. God fordøjelse!

Org. Titel: A dirty shame
Dansk title: A dirty shame
Instruktør: John Waters
Medvirkende: Tracey Ullman, Johny Knoxville, Selma Blair og Chris Isaak.
Spilletid: 85 min.