Flere nyheder

 
Litteratur
Den lille kylling

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Den lille kylling
Tir. 30. aug. 2005

"Den lille kylling" er en billedbog om en lille gul og blød kylling, der elsker kage, og om den gamle sulten kat, den har lovet et stykke, men som den selv kommer til at spise. Og hvordan hønemor hjælper kyllingen med at flygte og gemme sig for katten.

Den lille kylling elsker at spise kage, og får sin mor til at bage en kage. Mens den henter splinter til brænde til at bage kagen bliver den fanget af den gamle sultne kat, der dog lader den leve, da den lover den et stykke af sin lækre kage. Kagen er dog så god, at den lille lækkersultne kylling kommer til at spise det hele selv. Den gamle kat har dog ikke glemt løftet, og kyllingen og hønen må flygte. De løber ind i et køkken og gemmer sig i en lerkrukke. Katten leder og kan ikke finde dem, men sætter sig til at vente i døråbningen. De gemmer sig hele dagen og til sidst skal kyllingen nyse - bare et nys mindre end et lillebitte nys. Nyset er dog så stort, at krukken revner med et knald, der skræmmer katten fra vid og sans, så den flygter langt væk. Nu kan hønen og den lille kylling igen gå hjem.

Historien er ganske sød, selvom den dog ikke har den store dybde eller varme. Illustrationerne er forholdsvis naturtro, og kyllingen er meget sød og lille og gul. Katten er, selvom den er skurken, også tegnet ganske sødt, mens mor-hønen dog er lidt uhyggelig på nogle af billederne. Der kunne godt være kælet lidt mere for baggrundene, ligesom detaljeringsgraden kunne have været bedre.

En sød letlæst billedbog for de 2 - 5-årige, der dog nok næppe ender som nogens yndlingsbog.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Nils Hartman & Birde Poulsen: Den lille kylling
Forlag: Gyldendal
Sider: 25
Udgivelsesdato: 26.08.2005
ISBN: 87-02-04202-9