Flere nyheder

 
Teater
Obstrucsong - Granhøj Dans

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Obstrucsong - Granhøj Dans
Ons. 7. sep. 2005

I anledning af Århus Festuge opførte det altid nyskabende Gran Teater danseforestillingen Obstrucsong. Sjældent har en danseforestilling rørt så dybt og budskabet stået så klart. I sang og bevægelser skildres, hvordan vi kan nå ind til hinanden, påvirke andre mennesker men også hvor langt vores partner kan være fra os. Det er Gran, når det er allerbedst, en fantastisk forestilling.

Der er faktisk ikke meget dans over denne opsætning, men snarere stærk kropslig udtryk og fortælling. En fortælling om hvordan vi mennesker er sammen, om hvordan vi er fanget i vores rutiner og roller, og hvordan andre mennesker kan prøve at bryde dem for at nå ind til vores inderste jeg og person.

Ved hjælp af 7 dansere, en enkel scene og bøjelige lamper i scenekanten, der giver et fantastisk spil mellem lys og mørke, går fortællingen i en lang række af små historier tæt på erotikken og kærligheden mellem mand og kvinder. Her fortælles om, hvordan kvinder ægger og spiller op til mænd, om hvordan mænd går med på legen og lidt længere. Der fortælles også om de desperate forsøg på, hvad en kvinde kan gøre for at nå ind til den mand, hun elsker, men som kun er optaget af at ødelægge sig selv.

Stykket indeholder også en talt fortælling, som dog sagtens kunne have været undværet. Styrken i dansernes bevægelser og interaktion er altsigende. Ikke at ordene på nogen måde ødelægger stykket, men det bidrager ikke med meget nyt.

Obstruction betyder at bryde ind/at forhindre. Obstrucsong er en fortælling om at bryde ind til hinanden, om positivt at påvirke hinandens liv. Obstrucsong bryder også ind i publikums liv og påvirker os, så vi går fra stykket med lidt mere livsmod.

Obstrucsong, Granhøj Dans kan ses 26.08 til 04.09 i Gran Teater, Århus. Herefter i resten af landet. Se spilletider.

Photo credit: Per Victor