Flere nyheder

 
Litteratur
Håndvåben

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Håndvåben
Tir. 27. sep. 2005

Undertitlen på dette digre opslagsværk er "Mere end 250 af verdens fineste personlige våben". Bogen gennemgår på spændende vis de mest kendte våben fra snigmordspistoler op til maskingeværer, morter og flammekastere. Der er sat ½-1 side af pr. våben inkl. illustrationer, og der fortælles kort om teknikken og historien på det enkelte våben. Bogen spænder vidt og kommer godt omkring uden at den bliver for detaljeret. Eneste anke er, at meget af teknikken ikke er forklaret, så der bruges en række tekniske udtryk, som man som læser ikke umiddelbart forstår. Dermed går en del af den tekniske forståelse tabt.

Bogen er sat op i lidt større end A4-format, så det giver god plads til både tekst, billeder og illustrationer, så bogen er indbydende at gå til. Der måtte dog godt være lidt flere tekniske tegninger til at understøtte artiklerne, men de mest kendte våben som Luger, M16 og Tommygun er ledsaget af fine tegninger. Der er billeder af hvert våben, som hænger godt sammen med den tilhørende artikel, så alt i alt er der tale om et meget helstøbt opslagværk. Beskrivelserne er suppleret af nogle få artikler om de enkelte våbentyper som. eks. pistoler, geværer, skydefærdighed mm. Disse artikler er desværre lidt for korte. De indleder på glimrende vis de enkelte afsnit, men kommer ikke nok i dybden. De måtte gerne være lidt længere for at sikre en god forståelse af formålet med de enkelte våbentyper.

Bogen spænder over våben fra århundredskiftet og fremad. De giver en god fornemmelse i udviklingen og bogen runder også af nogle af fremtiden våben og ikke-dødelige våben. Desværre igen er disse ellers spændende artikler for korte.

Bogen spænder sig til udover håndvåben, da den af en eller anden grund også vil have flammekasterkampvogne og tunge morterer med. De falder noget udenfor resten af det arsenal bogen beskriver, men det ødelægger ikke billedet af et godt rigtigt opslagsværk.

Oversætteren har gjort et fremragende stykke arbejde. Han har godt og præcist oversat det væld af militære udtryk som bruges i bogen, så der er kommet en rigtig god dansk tekst ud af det.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Chris Chant: Håndvåben
Forlag: Aschehoug
Sider: 256
Udgivelsesdato: 13.09.2005
ISBN: 87-11-11838-5