Flere nyheder

 
Film
The Brothers Grimm

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Brothers Grimm
Tir. 4. okt. 2005

Terry Gilliam's nyeste film, "The Brothers Grimm", er to timers tempofyldt underholdning, der med hans vanlige sans for visuel iscenesættelse aldrig bliver kedelig. Men filmen savner lidt af den alvorsfulde dybde, der er en del af Gilliam's allerbedste værker.

Overhovedet er The Brothers Grimm ikke så meget andet end det rene pjank, der mere leder tankerne hen på Gilliam's tidligste arbejder i Monty Python-regi end på senere mesterværker som Brazil (1985), The Fisher King (1991) og Twelve Monkeys (1995). Ikke at dette nødvendigvis gør noget, da The Brothers Grimm hele vejen igennem er medrivende underholdning, men i betragtning af, hvad denne instruktør er i stand til at frembringe, når han er bedst, så mangler filmen substans.

Filmens historie baserer sig på et mix af brødrene Grimms eventyr, der så inddrager de to brødre, Wilhelm (Matt Damon) og Jacob (Heath Ledger), i deres eget eventyrlige univers. De i filmen to fidusmagere rejser rundt i Tyskland i starten af 1800-tallet, hvor de med stor ekspertise sætter imaginære hekse, spøgelser og lignende i scene, som de så mod god betaling kan hjælpe de plagede mennesker af med igen. En forretning, der går særdeles godt for dem, indtil de bliver gennemskuet af de franske besættelsestropper, der for at skåne deres liv kræver, at de skal hjælpe dem med at løse et mysterium i en landsby, hvor børn forsvinder på uforklarlig vis. Først antager de to brødre, at det er andre plattenslagere, der er på spil, men de må snart erfare, at denne gang skal de kæmpe imod rigtige overnaturlige kræfter.

The Brothers Grimm er et gysende horror-eventyr, der tilsat anselige mængder af humor, er et kreativt bud på de gamle eventyr i ny forklædning. Der er skruet kraftigt op for volumen hvad angår filmens horror-elementer, så filmen er på ingen måde for mindre børn. Men voksne og større børn kan med god grund investere i en stor bøtte popcorn og bruge et par timer i selskab med Terry Gilliams nye film, for den er både sjov og spændende, og som sagt, aldrig kedelig.

Se spilletider.
Foto: Nordisk film